Çarşamba 03.05.2018

Bugün mutfakta şenlik var

Patlıcan beğendiyi çok seven biri olarak, kabak beğendiye aşığım diyebilrim. Ben bazen beğendiyi tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfteler ile servis ediyorum. Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir, kimisi pirzolayı ve tüm etleri olduğu gibi sade halde severken, pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden etleri bir marineye tabi tutma taraftarıdır.
Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman illa ki biraz sosta bekletme taraftarıyım.
DOMATESİN EN KITIR HALİ
Fırında kıtır domatesleri hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak hazırlayabiliyorum, son derece pratik ve sunum olarak da muazzam.
Sadece domates ile değil, aynı iç harç ile dolmalık biber ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.
TATLI OLARAK YOĞURT
Bu tatlı annemle meşhur tatlımızdır. Ne zaman diyete girsek ve canımız tatlı istese, pudra şekeri yerine toz tatlandırıcı kullanıp krema yerine de light labne peyniri ilavesiyle ve diyet bisküvilerle hazırlarız. Kivi, muz, çilek, böğürtlen gibi her türlü meyve ile denemişliğimiz vardır. Hepsi çok güzel sonuçlar verdi ama bence böyle kuplara kırmızı dağ meyveleri daha çok yakışıyor.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...
KABAK PÜRESİ YATAĞINDA KU ZU PİRZOLA
KABAK BEĞENDİ IÇIN:
3 adet kabak
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar rendesi
KUZU PİRZOLA IÇIN:
5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam biberiye
Sıvı yağ
KABAK BEĞENDI YAPILIŞI:
Kabakları soyup rendeliyoruz. Çok az sıvı yağda soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar ve kabakları ekliyoruz.
KUZU PİRZOLA YAPILIŞI:
Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı, biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya az sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Kabak beğendinin üzerinde servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Kuzu pirzolaların kokusu hoşunuza gitmiyorsa, marinatıının içine üç diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
ÇİLEKLİ YAZ TATLISI
3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 su bardağı çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle güzelce çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Çileklerden birkaç tane ayırıp kalanını rondoda, bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplarda servis ediyoruz.
FIRINDA KITIR DOMATESLER
3 adet Çanakkale domates
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık parmesan rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen, dereotu, maydanoz, biberiye
YAPILIŞI: Domatesler ortadan ikiye kesilir, zeytinyağı ve tuz serpilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen domatesler soğutulur. Diğer tüm malzemeler harmanlanıp domatesin üzerine kaplanır fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.