Bugün mutfakta şenlik var
Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman illa ki biraz sosta bekletme taraftarıyım.
Fırında kıtır domatesleri hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak hazırlayabiliyorum, son derece pratik ve sunum olarak da muazzam.
Sadece domates ile değil, aynı iç harç ile dolmalık biber ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.
TATLI OLARAK YOĞURT
Bu tatlı annemle meşhur tatlımızdır. Ne zaman diyete girsek ve canımız tatlı istese, pudra şekeri yerine toz tatlandırıcı kullanıp krema yerine de light labne peyniri ilavesiyle ve diyet bisküvilerle hazırlarız. Kivi, muz, çilek, böğürtlen gibi her türlü meyve ile denemişliğimiz vardır. Hepsi çok güzel sonuçlar verdi ama bence böyle kuplara kırmızı dağ meyveleri daha çok yakışıyor.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...
KABAK PÜRESİ YATAĞINDA KU ZU PİRZOLA
KABAK BEĞENDİ IÇIN:
KUZU PİRZOLA IÇIN:
KABAK BEĞENDI YAPILIŞI:
Kabakları soyup rendeliyoruz. Çok az sıvı yağda soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü ekleyerek karıştırıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar ve kabakları ekliyoruz.
KUZU PİRZOLA YAPILIŞI:
Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı, biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya az sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Kabak beğendinin üzerinde servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Kuzu pirzolaların kokusu hoşunuza gitmiyorsa, marinatıının içine üç diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
ÇİLEKLİ YAZ TATLISI
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle güzelce çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Çileklerden birkaç tane ayırıp kalanını rondoda, bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplarda servis ediyoruz.
FIRINDA KITIR DOMATESLER
YAPILIŞI: Domatesler ortadan ikiye kesilir, zeytinyağı ve tuz serpilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen domatesler soğutulur. Diğer tüm malzemeler harmanlanıp domatesin üzerine kaplanır fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.
EN SON HABERLER
- 1 Kardeşlerim'de Ömer Süsen’den vazgeçmiyor!
- 2 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam’ın en iddialı kadını Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 3 Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti! Birbirlerini takipten çıktılar...
- 4 Tokatçı'nın Emine'si 65 yaşında 20'lik genç kızlara taş çıkarıyor! Yeşilçam güzeli Nazan Saatçi fit hali ile "Maşallah" dedirtti!
- 5 16 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor! El ele, göz göze...
- 6 Zeytin gözlü Cemre bebek ilgi odağı oldu! Kızılcık Şerbeti'nin Cemre’sinin annesi kim biliyor musunuz? İşte Doğa ve Fatih'in bebekleri Cemre'nin annesi...
- 7 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 8 Annesi sayesinde ünlü olmuştu... Afra Saraçoğlu’nun annesi hayran bıraktı! Resmen abla-kardeş gibiler!
- 9 Meğer Medcezir'in yıldızıymış! Yeşilçam’ın tescilli güzeli Aydan Şener’in kızı da oyuncu çıktı!
- 10 Sebebi tamamen duygusal! Sosyetenin ünlü çifti Can- Ahu Has çifti ev sahibi ile mahkemelik olmuştu...