Son Güncelleme: Çarşamba 16.01.2013
Bugün ne pişirsem?
Üzümleri iki su bardağı su ve sumakla beş dakika kaynatıp süzün. Pirinci, tuzlu ılık suda bekletin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Kayısıları ikiye bölüp ılık suda 30 dakika bekletin. Eti, bir bardak sumaklı üzüm suyuyla yumuşayana dek pişirin. Elmaların üstünü kesip içlerini temizleyin. Kıyma, pirinç, tuz, karabiberi üç çorba kaşığı su ilave edip yoğurun, elmalara paylaştırın. Eti tencereye alın. Üzerine elmaları dizin. Kalan üzüm suyundan bir bardak ekleyip pişirin. Kaynadıktan 10 dakika sonra kayısı ve bademleri ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
Fırında patates cipsi
Patatesleri ince ince dilimleyin. Salça, yağ, mısır unu ve baharatları karıştırın. Patatesleri karışımın içine atın. Üzerine sıvı yağ dökerek karıştırın. Bir fırın kabına koyup 200 derecedeki fırında ara sıra karıştırarak pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Çarkıfelek'in efsane sunucusu 32 yaşında şöhretin zirvesinde sırra kadem basmıştı! İşte 66 yaşındaki Tarık Tarcan'ın son hali...
- 2 Babası meğer Fenerbahçe'nin yıldız ismiymiş! İsmail Hacıoğlu'nun babası kendisinden ünlüymüş...
- 3 Ebru Gündeş'in büyük aşkıydı! Berke Hürcan'ın son haline bakın! "Zaman durmuş gibi"
- 4 Ateş Kuşları final bölümüyle ekrana geliyor
- 5 Selda Bağcan GÜNAYDIN'A konuştu! ‘Popçular milyonlar kazanırken ben hâlâ yüzbinler alıyorum’
- 6 Zeliha Sunal’a ilginç tepki ‘Önce kendi çocuğuna sahip çık’
- 7 Ünlü oyuncu Hazal Kaya’dan imaj değişikliği! İşte Hazal Kaya’nın son hali!
- 8 Justin Bieber’ın gözyaşlarının nedeni belli oldu! Justin Bieber’ın eşi Hailey Bieber hamile!
- 9 Siz Songül Karlı'yı bir de makyajsız görün! Estetikli güzel Songül Karlı'nın sıfır makyaj hali sosyal medyanın diline düştü!
- 10 Sebebi tamamen duygusal!