Giriş Tarihi: 27.9.2013

Bugün ne pişirsem?

Mantarlı hindi sote
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. kuşbaşı hindi
400 gr. mantar l1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın, kendi suyuyla beş dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman doğranmış maydanozu serpin.
Fasulyeli bulgur pilavı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1/2 demet taze nane
8 adet taze fasulye
Doğranmış taze soğan ve kuru soğanı zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine ince doğranmış taze fasulyeyi de ilave edip karıştırın. Son alarak bulguru ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce kıyılmış naneyi ilave edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.