Bugün ne pişirsem?
Tavuk etlerini iyice dövüp rulo şeklinde sarın. Ardından yağlı kağıda sarıp kaynayan suda haşlayın. Tereyağını eritip üzerine haşlanmış tavuk etini ekleyin ve her tarafını kızartıp tavadan alın. Aynı tavada limon suyu, portakal suyu ve baharatları sos kıvamına getirin. Tavuk etini dilimleyip servis tabağına alın. Tabağı; dilimlenmiş salatalık ve az haşlanmış kabakla süsleyin. Üzerine portakallı sosu gezdirerek servis yapın.
Kremalı sufle
Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, çiğ krema ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip bu karışımı fincanlara ya da sufle kaplarına paylaştırın. Üzerlerine biraz tereyağı koyun. İçi su dolu fırın tepsisine yerleştirip 190 derecedeki fırında 12 dakika pişirin. Çıkartıp sıcak sıcak ikram edin.
EN SON HABERLER
- 1 Süreyya Yalçın’ın acı günü! Süreyya Yalçın’ın annesi yaşamını yitirdi!
- 2 Osman Bey oyunu bozmak için Mekece Kalesi’ni kuşattı
- 3 Osman Bey’in rüyası
- 4 Melis Sezen üniversitenin dans yarışmasına katıldı! Melis Sezen dansıyla adeta şov yaptı!
- 5 Aşk-ı Memnu’da baba-kızı oynamışlardı! Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem 14 yıl sonra bir arada!
- 6 Doğal güzel zannedenler üzgün! Kuş Uçuşu'nun Lale Kıran'ı Birce Akalay’ın estetiksiz hali sosyal medyanın diline düştü!
- 7 Sevgilisiyle böyle görüntülendi! Bülent Şakrak'tan 'ihanet' iddiasına sert yanıt!
- 8 Sıkı dostlar bir arada! Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Özilhan'ın eğlenceli anları sosyal medyayı salladı!
- 9 Bir dönemin aranan isimlerindendi… Yıllar sonra ortaya çıkan Doğa Bekleriz’den bomba açıklamalar! Doğa Bekleriz'den Mehmet Ali Erbil ve Çarkıfelek itirafı!
- 10 Hülya Koçyiğit'in gençliğini andıran torunu Aslışah Alkoçlar plaj pozları ile yaktı geçti! Bikinili pozlarına karın kasları damga vurdu!