Bugün ne pişirsem?
Patatesi haşlayıp ezin. Karnabaharı, pırasanın beyaz kısımlarını ve taze soğanı ince ince kıyın. Havuç ve kerevizi rendeleyip yağda kavurun. Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edip karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp patates, yumurta sarısı ve karabiberle yoğurun. Dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Önce tuz ve karabiberle karıştırılmış una, sonra tuzla çırpılmış yumurta akına, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.
İrmik çorbası
Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyip bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Süreyya Yalçın’ın acı günü! Süreyya Yalçın’ın annesi yaşamını yitirdi!
- 2 Osman Bey oyunu bozmak için Mekece Kalesi’ni kuşattı
- 3 Osman Bey’in rüyası
- 4 Melis Sezen üniversitenin dans yarışmasına katıldı! Melis Sezen dansıyla adeta şov yaptı!
- 5 Aşk-ı Memnu’da baba-kızı oynamışlardı! Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem 14 yıl sonra bir arada!
- 6 Doğal güzel zannedenler üzgün! Kuş Uçuşu'nun Lale Kıran'ı Birce Akalay’ın estetiksiz hali sosyal medyanın diline düştü!
- 7 Sevgilisiyle böyle görüntülendi! Bülent Şakrak'tan 'ihanet' iddiasına sert yanıt!
- 8 Sıkı dostlar bir arada! Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Özilhan'ın eğlenceli anları sosyal medyayı salladı!
- 9 Bir dönemin aranan isimlerindendi… Yıllar sonra ortaya çıkan Doğa Bekleriz’den bomba açıklamalar! Doğa Bekleriz'den Mehmet Ali Erbil ve Çarkıfelek itirafı!
- 10 Hülya Koçyiğit'in gençliğini andıran torunu Aslışah Alkoçlar plaj pozları ile yaktı geçti! Bikinili pozlarına karın kasları damga vurdu!