Bugün ne pişirsem?
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Unu rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun. Daha sonra üzerine süt ve suyu ekleyin, kaynayana dek karıştırın. Ardından şehriyeyi de ekleyip 15 dakika pişirin. Tencereye karnabaharları da ilave edip tuzunu ayarlayın. 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanın üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.
Kepekli çay ekmeği
Yoğurt, kepekli un, karbonat, limon suyu ve tuzu yoğurup 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta oklava ile açıp baklava dilimleri şeklinde kesin. Kızgın yağda kızartın.
EN SON HABERLER
- 1 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'in torbacıyla telefon konuşmaları ortaya çıktı! “İlk kez uyuşturucu deneyecektim” demişti...‘Bugünlük eski fiyattan yap’
- 2 Sene 1998...Şimdi ekranlarda fırtınalar estiriyor! Tanıyabildiniz mi?
- 3 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma tarihi belli oldu! Ayrılığın perde arkası şoke etmişti! 'Meğer birçok kadınla..."
- 4 İbrahim Tatlıses ile Perihan Savaş'ın kızları Melek Zübeyde evliliğinde 16 yılı geride bıraktı... İşte İbrahim Tatlıses'in damadı...
- 5 Dizilerimizin başarısı New York'ta kutlanacak
- 6 Yeşilçam'ın ketum ve gaddar kadınıydı! Aliye Rona meğer ünlü oyuncunun akrabasıymış...
- 7 Cem Yılmaz’a alkol yasağı!
- 8 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var
- 9 "Dudağımla pipet bile tutamıyorum" demişti! Şarkıcı Lara tam bir estetik harikası oldu! Son hali 'Yok artık' dedirtti
- 10 Türk Sineması'nın sert bakışlı delikanlısıydı! Oğlu meğer Kuruluş Osman'ın yıldızıymış...