Giriş Tarihi: 8.1.2014

Bugün ne pişirsem?

Karnabahar çorbası
1 adet karnabahar
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Unu rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun. Daha sonra üzerine süt ve suyu ekleyin, kaynayana dek karıştırın. Ardından şehriyeyi de ekleyip 15 dakika pişirin. Tencereye karnabaharları da ilave edip tuzunu ayarlayın. 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanın üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.
Kepekli çay ekmeği
2.5 su bardağı kepekli un
3 çorba kaşığı yoğurt
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt, kepekli un, karbonat, limon suyu ve tuzu yoğurup 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta oklava ile açıp baklava dilimleri şeklinde kesin. Kızgın yağda kızartın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.