Mantarlı beşamelli güveç
200 gr. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peynir
200 gr. tavuk göğüs eti
2 adet patates
2 dal biberiye
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tavuk etini haşlayıp didin. Unu tereyağında kavurun. Sütü ekleyip pişirin. Bu sosun içine haşlanmış patatesi ekleyin. Mantarı tereyağında kavurup sosa ekleyin. Tavuk etlerini ve baharatları güveçlere paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip karıştırın. Güveçleri 200 derecedeki fırında pişirin.
Pirinç salatası
2 su bardağı pirinç
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 adet salatalık
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Pirinci haşlayın. Soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp salatalığı doğrayın. Tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Üzerine tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı salata kasesine alın. Sirke ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın, salatanın üzerine dökerek harmanlayın.