Bugün ne pişirsem?
Tavuk etini, biraz tuz ekleyerek haşlayıp didikleyin. Tavuğun suyunu, pilav pişerken kullanmak için süzüp bekletin. Pilavı hazırlamak için; tereyağını eritin, üzerine doğranmış soğan ve fıstıkları ekleyip kavurun. Üzerine pirinç ve zerdeçalı da ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk parçalarını içine dökün, suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlendirin.
Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyup ikiye katlayın. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.
EN SON HABERLER
- 1 “Ufak tefek dokunuşlar var” diyen Gökçe Bahadır’ın estetiksiz hali hayal kırıklığı yarattı! Gökçe de tam bir estetik harikası çıktı!
- 2 Bahar dizisinin Umay’ı Alisa Sezen Sever meğer… Alisa Sezen Sever hakkındaki bu gerçek herkesi şoke etti!
- 3 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 4 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 5 Hayatının dönüm noktası evliliğiymiş
- 6 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 7 Meydanlarda 19 Mayıs heyecanı
- 8 ‘Söz daha iyi biri olacağım’
- 9 Elde alyans yüzde gülümseme
- 10 Ünlü şarkıcı Hadise’den makyajsız paylaşım! Hadise’ye yorum yağdı: Daha genç görünüyor!