Pazartesi 08.07.2014

Bugün ne pişirsem?

Susamlı rosto
Eti tuzla ovup yapışmaz yüzeyli tavada çevirerek kızartın. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin. İrice doğranmış soğan, salça, havuç, sivri biber ve tane karabiber ilave ederek kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakın. Tencereden çıkarıp susama bulayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın.
1 kg. rostoluk et
2 soğan
1 havuç
4 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı susam
Kekik, tane karabiber, tuz
Gelin tatlısı
3 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Bir kaba yumurtaları kırın, üzerine vanilya ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açın. Bir büyük, bir küçük bardak ağzıyla yuvarlak şekilde kesin. Küçük yuvarlakları büyük yuvarlakların üzerine yapıştırın. Kenarlarından bıçakla kesikler atın. Kızgın yağda beş dakika kızartıktan sonra, soğuk şerbetin içine atın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.