Son Güncelleme: Perşembe 20.07.2017
Çat kapı gelen misafir sofrası
Bugün İdilika'nın ekonomik sofrasında balık ziyafeti var. Vallahi kısıtlı bütçe ile sofra kurarken ne yalan söyleyeyim ben de epey zorlanmaya başladım, çünkü malum, manavda neyi elime alsam ateş pahası, cep yakıyor. Uygun bütçeli sofra kurma üstadı bizim Türk hanımlarımız için yaz kış farketmiyor tabii, yazdan buzluklar envai çeşit sebze, hamur işi ve tatlılar ile doldurulduğu için. Gerçi ben de sizler gibiyim diyebilirim. Buzluğumda neredeyse yok yok. Mısırdan soğana, bezelyeden bamyaya, enginara, köfteden makarna soslarına kadar aklınıza ne gelirse hazırladım, dondurdum.
PATATESİN EN GÜZEL HALİ
Taze patatesten yapılan parmak patatesi sevmeyen var mıdır? Sarımsaklı, ekşili ve acılı bu sos, kızarmış patateslere o kadar çok yakışıyor ki, oturup 1 kilo patates kızartmasını tek başıma yiyebilirim. Damağımın en yakın dostu, lakin benim en baş kalorili düşmanım olan bu enfes soslu patates kızartmasını kalorisine rağmen öneriyorum. Belki daha sağlıklı olması için, parmak patatesleri fırınlayıp sıcakken sosla buluşturabiliz.
PRATİK YAZ TATLILARI
Bu kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabildiği için çok pratik. Ben buzdolabındaki bütün meyveler ile hazırlıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor.
Bugünlük benden bu kadar. İdilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresime gönderdiğiniz tarifleri deniyorum; İdilika yorumu ile sizlerle paylaşacağım. Mutlu sofralarda buluşabilmik dileği ile...
SARIMSAKLI PATATES
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Parmak şeklinde dilimliyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrıca bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine limon suyu ile nar ekşisini ilave ediyoruz ve pul biber ekliyoruz. Karıştırdığımız sosu kızarttığımız patateslerin üzerine döküyoruz.
TAHİNLİ KUP
Yapılışı: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp tahini ilave ediyoruz. Mikserle 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. Kupları kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
PÜF NOKTASI
Kupu, köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız kıvamı iyi olur. Servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
KAPARİ SOSLU LEVREK
Yapılışı: Limon suyunun içinde unu eziyoruz. Zeytinyağının üzerine, unlu limonlu karışımı ve kaparileri ekliyoruz. En son çeri domatesleri ilave ediyoruz. Karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Levrekleri tuzlayıp ızgarada pişiriyor, üzerine kaparili sos döküyoruz.
PÜF NOKTASI
Izgara balık filetosu pişirirken ben daima önce pullu olan tarafını pişiyorum. Böylece et kısmının hemen dağılmasını önlüyorum. Levreği servis ederken ise haşlanmış bebek patatesler ve havuçları sarımsaklı tereyağı ile soteleyebilir, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Yargı’nın Tuğçe’si Merve Ateş o sahneyi anlattı: Rüya olmasını istedim, çok ağladım!
- 2 31 yaşındaki Serenay Sarıkaya bu sefer şaşırttı! İşte Serenay Sarıkaya’nın boyu…
- 3 Sibel Can'ın küçük oğlu Emir şimdilerin yakışıklı çapkını! Emir Aksüt ablası Melisa Ural'ın paylaşımına damga vurdu!
- 4 Çağla Şıkel'in eski eşi Emre Altuğ kaslı vücuduyla ağızları açık bıraktı! Şarkıcı Emre Altuğ'un yaşına kimse inanamadı!
- 5 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Meğer aynı dizideymiş...
- 6 Kardeşlerim'de Ömer Süsen’den vazgeçmiyor!
- 7 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam’ın en iddialı kadını Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 8 Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti! Birbirlerini takipten çıktılar...
- 9 Tokatçı'nın Emine'si 65 yaşında 20'lik genç kızlara taş çıkarıyor! Yeşilçam güzeli Nazan Saatçi fit hali ile "Maşallah" dedirtti!
- 10 16 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor! El ele, göz göze...