Çikolata kaplı sakızlı kurabiye
Nişastanın
üzerine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları kırıp yoğurun. İçine hazır paketlerde satılan damla sakızlı toz muhallebiyi ekleyip hamuru toparlayın. Hamurdan istediğiniz şekilde kurabiye yapıp 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine erimiş çikolata sürün.

200 gr. mısır nişastası

1 çay bardağı un

2 çay bardağı damla sakızlı hazır toz muhallebi

2 yumurta

50 gr. tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 çay bardağı sıvı yağ
BADEM EZMELİ MİLFÖY
Oda
sıcaklığındaki milföylerden küçük bir kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi; pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını ters olarak servis tabağına alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.

4 adet milföy hamuru

3-4 farklı renkte gıda boyası

1 yumurtanın akı

1 çay bardağı toz badem

3 çorba kaşığı pudra şekeri

1/2 çay bardağı süt
CEVİZLİ ÇÖREK
Limon
suyu ve karbonatı köpürtün, içine yoğurdu koyun. Tereyağı, tuz, kabartma tozu ve unu; bir bütün yumurta, bir yumurtanın akı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Beş dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. İçine de ceviz, tahin, erimiş tereyağı ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarışı sürün. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu l 120 gr. tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

2,5 su bardağı un
İçi için:

200 gr. ceviz içi

3 çorba kaşığı tereyağı

1 tutam tarçın