Yumurtayı yulaf ezmesiyle beraber çırpın. Ufalanmış beyaz peynir, dövülmüş ceviz, kıyılmış dereotu ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Karışımı küçük muffin kalıplarına boşaltın. Her bir muffinin üzerine çekirdekleri serpin. 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 çay bardağı beyaz peynir
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı doğranmış zeytin
4 çay bardağı un
2 yumurta
Ay çekirdeği, kabak çekirdeği
1 çay bardağı yoğurt
BADEMLİ MUHALLEBİ
Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu koyun, çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlayın. Vanilyayı ekleyin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatın. Muhallebiyi küçük kaplara paylaştırın. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
ZENCEFİLLİ SİMİT
Şeker, zencefil, maya, zeytinyağı ve yumurtayı ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp simit şekli verin, suya batırıp susam ve çörek otu karışımına bulayın. Fırında pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı zencefil
1'er çorba kaşığı mahlep ve maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
Su
Susam, çörekotu