Cevizli muhteşem tatlar
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Ekim ayının bize sunduğu en güzel lezzetlerden biri ve aynı zamanda omega 3 zenginliği bakımında şifa deposu bir besin olan cevizden söz edeceğim. Ben bugün sizlere bol cevizli bir kek, bayramların aranılan lezzeti cevizli krokan ve ekmek üstü lezzetlerde fark yaratan cevizli ezme tarifleri veriyorum.
Düzenli ve bilinçli bir şekilde ceviz tüketimi, sağlığa birçok yönden fayda sağlıyor.
Cevizin kolesterolün dengelenmesinden kalp damar sağlığına, çocukların zeka gelişiminden kemiklerin güçlenmesine kadar birçok faydası var. Bununla birlikte cevizin cilt için faydalı olduğu ve birçok kozmetik firmasının ürünlerinin ceviz içerdiği bilinir. Cevizin içeriğindeki omega 3 yağ asidi ve E vitamini türü olan gamatokoferol gibi elementler, başta kolesterol olmak üzere, kalp çevresinin temizlenmesinde önemli rol oynar. Ceviz çok az sayıda besin türünün içerdiği, çok güçlü antioksidan görevi gören elementler barındırır.
Günde ortalama üç ceviz tüketen bir kişi kalp sağlığı için çok önemli bir önlem almış olur.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
CEVİZLİ EZME
YAPILIŞI: Ceviz içini havanda eziyoruz. Bayat ekmek içini ıslatıp elimizle suyunu sıkıyoruz. Sarımsakları soyup eziyoruz. Ceviz içi, ekmek içi ve ezilmiş sarımsağı bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz. Sirke ve zeytinyağını karıştırarak azar azar ilave ediyoruz. Tuz ekliyoruz. Süsleyip servis ediyoruz.
CEVİZLİ KROKAN
MALZEMELER
YAPILIŞI: Toz şekeri teflon tencerede orta ateşte eritiyoruz. Karamelize olurken limon suyu ve margarin ekliyoruz. Sonra cevizleri ve vanilyayı koyuyoruz. Tencereye koyup karıştırarak ocağın altını kapatıyoruz. Yağlı kağıda döküp düzleştiriyoruz.
CEVİZLİ LİMONLU KEK
MALZEMELER
YAĞLAMAK IÇIN:
YAPILIŞI: Yumurtaları, esmer şeker ile şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını katıp krema halini alana kadar çırpma işlemini sürdürüyoruz. Süt ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ediyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elenmiş halde kek harcına ekliyoruz. Kıvam alana kadar mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Ceviz içlerini iri parçalar halinde kırıyoruz. Hafif bir şekilde unladıktan sonra kek harcına ekliyoruz. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Tereyağı ile yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek harcını boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...