Çıkar ağzından şu baklayı
Ege ve Akdeniz kokan bir besin olan bakla, şifalı gıdaların başında geliyor. Düşük kalorili olması, kalp sağlığını koruması, vitamin ve mineral bakımından zengin olmasından dolayı sofralarımızın göz bebeği olması gereken bir sebzedir bakla.
Baklanın taze bakla olarak tüketilmesi ve tanelerinin kurutularak kuru bakla olarak da satışa sunulması, bakla yemeklerinin çeşitliliğini artırmıştır. Yeşil olan taze baklanın enfes zeytinyağlı yemeği olur ve yanında arkadaşı sarımsaklı yoğurttur. Ayrıca kuru baklayı da en çok fava olarak tüketiriz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Taze baklaları küp küp doğruyoruz. Dörde bölünmüş limon ve bir kaşık un ilave edilmiş suyun içine atıyoruz. Taze soğanları minik minik doğruyoruz. Tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz, üzerine soğanları diziyoruz. Ardından unlu limonlu suyun içinden kevgirle aldığımız baklaları tencereye koyuyoruz. Tuz ilave edip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.
İÇ BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER
YAPILIŞI: Enginar çanaklarını limonlu suda bekletiyoruz. Ardından enginarları iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye diziyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları, zeytinyağını, tuzu ve şekeri koyup un serpiyoruz. Enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Diğer yandan baklaları haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Enginarlar pişince baklaları da içine atıp 15 dakika daha pişiriyoruz. Enginarları servis tabağına ters çevirip üzerlerine baklaları diziyoruz, dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.
BAKLA SARMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle baklayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün kabuklarını soyarak minik minik doğruyoruz. İncecik doğranmış soğan, bulgur, bakla, maydanoz, dereotu, salça, nane, pul biber ve karabiberi karıştırıyoruz. Salamura yaprakların her birinin içine bir tatlı kaşığı iç harçtan koyarak sarıyoruz. Bir adet soğan ve dört büyük domatesi rendeleyip tuz, karabiber ve sarımsak ekleyerek dolmaların üzerine döküyoruz.
PÜF NOKTASI
İç harcı yarım saat kadar bekletirseniz bulgur iyice ıslanır, iç harcınız daha homojen bir karışım olur.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...