Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin, yağlı kağıt üzerinde dörder adet çikolata şeridi hazırlayın. Soğuk bir yerde beş dakika bekletin. Bisküvileri toz haline getirin. Üzerine ezilmiş muz, tereyağı, süt, toz şeker ve kakao ilave edip karıştırın. Harçtan, cevizden biraz daha büyük parç
alar koparıp yuvarlayarak küçük toplar yapın, hafifçe yassılaştırın. Çikolatalı şeritleri oda sıcaklığında bir dakika bekletip bisküvili topların etrafına sarın. Birkaç dakika soğutarak servis yapın.
MALZEMELER
80 gr. bitter çikolata l 80 gr. beyaz çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 adet muz
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
5 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
Soslu tavuk şiş
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri dilimleyin. Tavuk, biber, domates olmak üzere malzeme bitene kadar şişlere dizin. Zeytinyağını, dövülmüş sarımsağı, baharatları ve tuzu karıştırın. Şişleri bu sosun içinde birkaç dakika bekletin. Yağsız bir tavada çevirerek her tarafını kızartın.
MALZEMELER
2-3 adet tavuk göğsü
3 adet biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, kekik
Tuz
Nohutlu yeşil salata
Havuç ve salatalığı rendeleyin. Kırmızı biberi ve taze soğanı doğrayın. Kıvırcığı ve rokayı elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Nohudu da ekleyerek malzemeyi harmanlayın. Limon suyu ve zeytinyağını salatanın üzerine dökün.
MALZEMELER
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet salatalık
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
5 yaprak roka
1/2 kıvırcık salata
3 dal taze soğan
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı