Kabukları soyulmuş portakalın üzerine toz şekeri ve suyu koyun, 15 dakika pişirip süzgeçten geçirin. Jelatin yaprağını yarım çay bardağı soğuk suda beş dakika bekletin, portakal suyuyla karıştırın. Karışımı kuplara paylaştırıp buzdolabında yarım saat bekletin. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin, soğuk suda beş dakika bekletilmiş jelatini ekleyin. Portakallı karışımın üzerine döküp buzlukta yarım saat bekletin.
MALZEMELER
4 adet portakal
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 yaprak jelatin
1 çay bardağı portakal suyu
SOS İÇİN:
80 gr. bitter çikolata
80 gr. krema
1/2 yaprak jelatin
NOHUTLU EZOGELİN ÇORBASI
Soğanı yağda kavurun. Salçayı ekleyin. Nohutları da içine koyun. Sıcak su ilave edin. Bulgur, dövülmüş sarımsak ve baharatları da ekleyip bulgur pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağda kızdırılmış nane ve kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı nane
Kırmızıbiber, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
PEYNİRLİ MANTAR
Mantarları yıkayıp zarlarını soyun. Saplarını çıkarın ve kararmaması için limonlu suya koyun. Ezilmiş beyaz peynir, küp doğranmış közlenmiş biber, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Mantarları kuruladıktan sonra, içlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun, iç harcı paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
10 adet büyük boy kültür mantarı
1/2 limonun suyu
Yeteri kadar su
100 gr. beyaz peynir
2 adet kırmızı biber
8-10 dal maydanoz
50 gram tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber