MALZEMELER
2 paket patates cipsi
8 adet tavuk budu
5 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı süt
Tuz
Cipsi ufalayın. Tavuk butlarının derilerini çıkarıp bir kaba alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. İçinin daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü bir kapta karıştırın. Unlu tavuğu önce bu karışıma, sonra cipse bulayın. Ardından fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Peynirli mantı
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendirin. İki eşit parçaya ayırın ve her birini ince ince açıp kare şeklinde kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın.