Son Güncelleme: Cumartesi 19.05.2018
Çorbasız iftar sofrası olmaz
RAMAZAN AYININ BEREKETI
Ramazan ve bayram sofralarında çorba deyince de akla ilk önce düğün çorbası gelir. Düğün çorbası, terbiyeli etli bir çorbadır. Tavukla ya da kıyma ile de yapılabilir. İçindeki et suyu, yoğurt ve yumurta ile tam bir şifa deposudur.
Abant kebabı ise, benim en sevdiğim iftar lezzetlerinden biridir. Hem kişiye özel sunumu, hem doyurucu olması sebebiyle her Ramazan ayında yaparım. Bugünlük benden bu kadar.
Mutlu ve bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile. Afiyet olsun...
İNCİR PÜRELİ FIRINDA AYVA
İNCİR PÜRESİ İÇİN:
YAPILIŞI: Ayvaları kabukları ile birlikte ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini içinde bırakarak ve her ayvanın ortasına bir tatlı kaşığı şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. İncir püresi için; kuru incirleri kaynar suda bekletip yumuşatın. İncirleri, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, iki yemek kaşığı toz şeker ile birlikte rondoda çekin. Bir taşım kaynatın ve dövülmüş ceviz ilave edin. Fırınlanmış ayvaların üzerine dökerek, dondurma ile servis edebilirsiniz.
ABANT KEBABI
YAPILIŞI: Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve soğanı ilave ederek kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu ilave ediyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave ediyoruz. Ardından sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesiyoruz. Bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patlıcanların ortalarını eziyoruz. Etli malzemeyi içlerine paylaştırıyoruz. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip tekrar fırına veriyoruz.
PÜF NOKTASI
İsterseniz üzerine un, yağ ve sütle hazırlayacağınız beşamel sos dökebilirsiniz.
DÜĞÜN ÇORBASI
YAPILIŞI: Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için; yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını ve az limon suyu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine, tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Süreyya Yalçın’ın acı günü! Süreyya Yalçın’ın annesi yaşamını yitirdi!
- 2 Osman Bey oyunu bozmak için Mekece Kalesi’ni kuşattı
- 3 Osman Bey’in rüyası
- 4 Melis Sezen üniversitenin dans yarışmasına katıldı! Melis Sezen dansıyla adeta şov yaptı!
- 5 Aşk-ı Memnu’da baba-kızı oynamışlardı! Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem 14 yıl sonra bir arada!
- 6 Doğal güzel zannedenler üzgün! Kuş Uçuşu'nun Lale Kıran'ı Birce Akalay’ın estetiksiz hali sosyal medyanın diline düştü!
- 7 Sevgilisiyle böyle görüntülendi! Bülent Şakrak'tan 'ihanet' iddiasına sert yanıt!
- 8 Sıkı dostlar bir arada! Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Özilhan'ın eğlenceli anları sosyal medyayı salladı!
- 9 Bir dönemin aranan isimlerindendi… Yıllar sonra ortaya çıkan Doğa Bekleriz’den bomba açıklamalar! Doğa Bekleriz'den Mehmet Ali Erbil ve Çarkıfelek itirafı!
- 10 Hülya Koçyiğit'in gençliğini andıran torunu Aslışah Alkoçlar plaj pozları ile yaktı geçti! Bikinili pozlarına karın kasları damga vurdu!