Dadaş mutfağına selam olsun
Cag kebabı; her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da tüm Türkiye'de çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuştur.
Erzurum'a özgü kadayıf dolmasının ilk yapım tarihi kesin bilinmese de ortaya çıkışı, Selçuklu Devleti'ne kadar dayanıyor.
Bu tatlı, Selçuklu Devleti'nin saray sofralarında görülmüştür. Günümüz Erzurum'unda ise genelde Ramazan ayında iftardan sonra yenilen bir tatlı olarak sofralarımızı süslüyor.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
EV YAPIMI CAĞ KEBABI
Yapılışı: Soğanların tümünü ince ince kıyın ve yoğurdu, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bu malzemeleri tam olarak karıştırdıktan sonra önceden parmak kalınlığında kesmiş olduğumuz etleri yoğurt içerisine ekleyip etlerin yoğurt ile temas etmesini sağlayın. Bu aşama sonrasında bir gün etleri dinlendirin. Artık etlerimiz sos haline getirilmiş yoğurt içerisinde bir gün bekleyerek farklı bir kıvam almış olacak. Şimdi etleri çıkararak Erzurum çağ kebabının en büyük özelliği olan şişlere takın ve yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın. Piştikten sonra bu etleri küçük parçalar halinde keserek tekrar şişe takarak ateşte pişirmeye devam edin. Bu arada kebap pişerken, diğer yandan domatesleri, yeşil biberleri tam olarak pişirin ve servis edin.
KADAYIF DOLMASI
Bulamak için:
Kızartmak için:
Şerbeti için:
Yapılışı: İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın içerisine üç-dört damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor, o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız. Kadayıfı elimizle biraz havalandırıyoruz. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz. Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz. Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimizle düzeltiyoruz. Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Tencereden alır almaz şerbetin içerisine bırakıyoruz. Üç-dört dakika bekletip servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Hülya Koçyiğit'ten takipçilerine uyarı!
- 2 Oğuzhan Koç ile evliliğin eşiğinden dönmüştü... Estetiği abartan Zeynep Koçak "Bu sen olamazsın" dedirtti!
- 3 Bahar'ın çilli güzeli Demet Evgar annesini paylaştı görenlerin nutlu tutuldu! "Güzel gözlerini annesinden almış"
- 4 Melisa bu defa annesi için söyledi! Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa "Bir tek annem olsun..." şarkısı ile duygulandırdı!
- 5 Mutfak Bahane haftanın finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu
- 6 Ünlü çifti tanıyabildiniz mi? '42 yıl... İlk günden bile daha mutlu!'
- 7 Çocuklar Duymasın'ın cimcime Merve'si meğer ünlü ismin kızıymış... 21 yaşındaki Öykü Güven'in babası çok tanıdık!
- 8 Sırra kadem basmıştı! Selena'nın Selin'i Türkiye'ye döndü! İşte 31 yaşındaki Cansu Demirci'nin son hali...
- 9 Kızılcık Şerbeti’nin yakışıklısı bakın kimin oğluymuş! İşte Kızılcık Şerbeti’nin Giray'ı Kaan Taşaner'in ünlü annesi...
- 10 "Bu nasıl anne Maşallah" Çağla Şıkel'in annesi güzelliği ile sosyal medyayı salladı! Oğulları Kuzey ve Uzay annesine koştu...