Denizli’de bereketli sofra
İLÇEDEN GELEN YEMEKLER
Denizli Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı bizim için öyle güzel rotalar belirledi ki; Denizli mutfağını detay detay deneyimleme fırsatı buldum. Zamanımızın kısıtlı oluşundan bazı ilçelerden yemekler merkeze getirtildi. Denizli'nin Fethiye'ye yakın olan en uzak ilçesi Çameli'nden ellerinde yemekler ile dünyalar tatlısı iki hanımefendi geldi. Bir bilseler benim için ne kadar değerliydi, kendi yörelerinin yemeklerini tanıma fırsatı yakalamam. Yemekleri yapan Fazilet Kaval ve beraberinde tanımaktan cok memnun olduğum Canan Koç hanımefendiye ne kadar teşekkür etsem az.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
TAVAS BAKLAVASI
HAMUR MALZEMESİ:
IÇ MALZEMESİ: 700 gr. ceviz
ŞERBET MALZEMESİ:
YAPILIŞI: Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp ceviz serpilerek, üst üste konur. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra şerbet üzerine dökülür ve dinlendirilir.
ETLİ TOP TARHANA ÇORBASI
YAPILIŞI: Tarhana ve nohut ıslatılır. Bir tencereye ıslatılmış tarhana, nohut ve eti koyulup üç saat kadar kaynatılır. Salça, sarımsak, tuz ilave edilerek bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılıp sıcak olarak servis edilir.
TAVAS USUÜLÜ ETLİ KURU DOLMA
YAPILIŞI: Bir tencereye yeteri kadar su ilave ederek kaynatalım. İçine kuru patlıcanları koyalım. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra ocaktan alarak soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakalım. Bir tencereye 300 gr. küçük küçük doğranmış kuzu etini alarak etleri kendi yağında kavuralım. Soğanı ince yemeklik doğrayarak etlere ilave edelim. Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiberi, kırmızı toz biberi, kuru naneyi ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Harcımızın üzerine pirinçleri ve ince kıyılmış yarım demet maydanozu ekleyerek iç harcımızı ocaktan alalım. İç harcımız hafif ılıdıktan sonra haşlanarak süzülmüş kuru patlıcanların içine fazla sıkıştırmadan doldurarak dolma tenceremize dizelim. Ardından tencereyi ocağa alarak üzerine patlıcanların yarısına kadar sıcak su ekleyerek önce orta ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirerek ocaktan alalım. Pişen patlıcan dolmalarını yufka ekmeklere sarıp limon sıkarak servise sunalım.
EN SON HABERLER
- 1 Her şeyi bir kenara bırakıp ABD'ye yerleşmiş... Tokatçı'nın Emine'si yıllar sonra ortaya çıktı! Nazan Saatçi 66 yaşında mest etti!
- 2 13 yıl önce final yapmıştı... Fenomen dizi Kavak Yelleri'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı
- 3 Hadise'nin zayıflama sırrı ortaya çıktı! İşte 38'lik Hadise'ye yağ yaktıran o kür...
- 4 40 yaşındaki Naz Elmas'ın kız kardeşi bakın hangi ünlü oyuncu çıktı! Bir dönem araları bozuktu...
- 5 Oyuncu Sercan Badur'un acı günü! Sercan Badur'un babası son yolculuğuna uğurlandı
- 6 Komedyen Yasemin Sakallıoğlu kilolarından dert yandı!
- 7 SON DAKİKA: Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’sinden acı haber! 72 yaşındaki Fatma Karanfil kanser tedavisi görüyordu! Yaşam mücadelesi veriyor
- 8 5 ayda 250 kitap okuyordu! Bir dönem zekasıyla çok konuşulan Filozof Atakan'ın son hali ortaya çıktı!
- 9 Down sendromlu gençlerden ‘Kardeşlerim’ setine ziyaret
- 10 Bakın hangi ünlü, hangi burç? Serenay Sarıkaya, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Kenan İmirzalıoğlu, Hadise...