Detoks yaparak toksinleri atın
Sevgili okuyucular, bugün sizler için son zamanların en popüler konusu olan detoks beslenmeyi araştırdım. Öncelikle, detoksun vücudumuza çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmak olduğunu söyleyebilirim. Benim en sevdiğim detoks etkisi olan besinlerin başında zencefil geliyor. Zencefil, birçok faydalı bileşeni bünyesinde barındırma konusunda oldukça zengin. Kültürümüzde kabulü her ne kadar son senelerde olmuş olsa da; bence zencefilin o keskin, hafif acıtan ama nev-i şahsına münhasır tadını çoğumuz seviyoruz. Doğru beslenme konusunda bilinçli davranan bir birey olarak elbette ben de zaman zaman detoks günleri ya da detoks öğünleri uyguluyorum. Bazen çorbanın içine koyduğum sebzelerin detoks etkisine inanırken, bazen salatama aynı malzemeleri eklemeye çalışıyorum. Bazen çiğ olarak tükettiğim sebzelerin bazen de suyunu sıkıp içerek zararlı toksinlerden kurtulmaya çalışıyorum.
Herkesin belirli aralıklarla vücudunu dinlendirmeye ve vücudunu temizlemeye, kendi yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına göre değişik miktarlarda ve şekillerde detoksa ihtiyacı var. Baş ağrısı, gribal durumlar, yorgunluk, sinirlilik, uyku hali gibi durumlarda detoks beslenmeye daha çok ihtiyaç duyduğumuzu gözlemledim.
DETOKS NASIL YAPILIR ?
Soluduğumuz havanın temiz olması çok önemli. Doğru bir şekilde solunum yapmayı bilmeli, diyaframımızı kullanmayı öğrenmeliyiz ve yiyeceğimiz içeceğimiz her ne ise toksik olmamasına dikkat etmeliyiz. Bugün sizler için, envai çeşit sebze ile detoks tarifleri hazırladım. Hepinize şimdiden afiyet olsun...
PANCARLI DETOKS SALATASI
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Pancarı rendeleyip diğer malzemeleri minik minik doğruyoruz. Sos malzemesini çırpıp salatanın üstüne döküyoruz ve afiyetle yiyiyoruz.
PÜF NOKTASI
Zencefilin boğazınızı yakan keskin tadından rahatsız olmazsanız, salata sosunun için çay kaşığının ucu kadar zencefil tozu ve zerdeçal tozu ekleyerek detoks etkisini artırabilirsiniz.
DETOKS ÇORBA
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi bir tencereye koyup üzerine su döküyoruz. Sebzeler haşlanınca Hindistan cevizi sütü ekleyip blendardan çekiyoruz.
PÜF NOKTASI
Çorbaya Hindistan cevizi sütü yerine laktozsuz süt ekleyebilirsiniz.
ALKALİZE DETOKS İÇECEĞİ
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi kabuklarıyla beraber katı meyve sıkacağından sıkıyoruz. Taze taze içiyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy ile Berk Oktay'ın kızları doğdu! İşte bebeklerine verdikleri isim...
- 2 Bahar'ın Timur'u ters köşe yaptı! Bahar'ın Timur'u Mehmet Yılmaz Ak 'Yok artık' dedirtti!
- 3 Serenay Sarıkaya'nın eski sevgilileriyle pişti olduğu gecede kimler geldi kimler geçti...
- 4 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 5 33 yaşındaki Melisa Aslı Pamuk sosyal medyada ilgi odağı oldu! Annesi güzelliğiyle kızını solladı! “Abla kardeş gibi”
- 6 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 7 Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i Doğukan Güngör yeni aşkıyla yakalandı! Sevgilisi bakın kim çıktı
- 8 Bahar dizisinin yıldızı Demet Evgar'ın hiç bilinmeyen çocukluk fotoğrafı ortaya çıktı! "Elimdeki bebeğimi Mavi de çok seviyor"
- 9 7 yıllık evlilik sessiz sedasız bitmişti… Selen Soyder yeni aşkını ilan etti!
- 10 Neşeli Günler'in Tuncay'ı şimdi tanınmaz halde! Güzel gözleriyle hafızalara kazınmıştı! Necati Aslan'ın son hali...