Giriş Tarihi: 27.11.2018

Diva’nın sevdiği yemekler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün canımız Diva'mız Bülent Ersoy'un sevdiği yemekler var.
17 DİLLİ KAŞARLI TOST YEDİ
Sevgili Diva'mızın kulisine gece yarısı 17 dilli kaşarlı tost sipariş etmesinden yola çıkarak, herkesin çok sevdiği dilli kaşarlı tostu tüm püf noktaları ile anlatmaya karar verdim. Gece atıştırması için her daim nefis bir seçim. 'Üç kişi 10 kilogram kalkan yediler' haberini hatırlayanlar burada mı? Divamız Bülent Ersoy'un üç arkadaşı ile bir oturuşta 10 kilo kalkan yemesi magazin kulislerinde epeyce konu olmuştu. Ben de bir nostalji yaparak, üstelik tam da mevsimindeyken, sizlere nefis çıtır çıtır bir kalkan tarifi hazırladım. Arşivlere bakınca gördüm ki, sevgili Bülent Ersoy'un annesi Necla Poyraz, kendisine sürekli sarma ve kavurma yapıp gönderirmiş. O zaman Diva'mızın hatırına bir kavurma tarifi de benden. Bugünlük benden bu kadar diyor, Bülent Hanım'ın hoşgörüsüne sığınarak yazımı sonlandırıyorum.
KAVURMA
YAPILIŞI: Kuyruk yağını incecik doğrayıp tencerede yağını salana kadar kavuruyoruz. İçine kuşbaşı doğranmış eti ilave ediyoruz. Kısık ateşte yaklaşık bir saat kendi suyu ile pişiriyoruz. Et iyice pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
MALZEMELER
1 kg. koyun but
100 gr. kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Kekik

DİLLİ KAŞARLI TOST
MALZEMELER
250 gr. dana dili
100 gr. kaşar peyniri
1 adet tost ekmeği
2 yaprak marul
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı hardal
Tereyağı
YAPILIŞI: Dana dilini bir kap içinde 20 dakika haşlayıp soğumaya bırakıyoruz. Tost ekmeğinin üzerine dana dilini ve dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştiriyoruz. Üzerine marulu, halka doğranmış kırmızı soğanı koyup hardal sürüyoruz. Tost ekmeğini yağlayarak tost makinesinde kızartıyoruz
KALKAN
MALZEMELER
1 kg. kalkan balığı
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 adet limon
2 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI: Önce ızgarayı kızdırıyoruz. Kalkan dilimlerini iyice yıkayıp kağıt peçeteyle kuruluyoruz. Kalkanları genişçe bir tabağa ya da tepsiye koyup sıvı yağ ile yağlayarak tuzunu serpiyoruz. Genişçe bir tabağa unu yayıyoruz. Yağlanmış kalkan dilimlerini una buladıktan sonra fazla ununu silkeliyoruz. Kızgın ızgaraya koyup her iki yanını 2.5 dakika pişiriyoruz. Kalkan dilimlerini, yanında limonla servis ediyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.