Salı 07.05.2014
Son Güncelleme: Salı 06.05.2014

Dört formda kadının beslenme günlükleri

Güzellikleriyle ve formda vücutlarıyla adlarından söz ettiren dört kadın, diyet sırlarını ve formda kalmalarına yardımcı olan beslenme seçimlerini Harper's Bazaar dergisiyle paylaştı

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU
Formunu pilates ve dansla koruyan 39 yaşındaki Ebru Cündübeyoğlu, her besinden abartıya kaçmadan yemeyi tercih ediyor.
BESLENME RUTİNİ: "Düzenli beslenirim ancak saatlere çok dikkat ettiğim söylenemez. 'Saat 15.00 oldu, 2 badem saatim geldi' gibi kuralları uygulayamıyorum. Bu tarz bir düzen bana sıkıcı geliyor, bunalıyorum. Acıktığım zaman, makul saatlerde yemeyi tercih ediyorum. Kızım okula gittiği için sabah güne erken başlıyorum. Beslenme açısından en fazla problem yaşadığım anlar, çok yoğun çalıştığım dönemler."
EN SIK TÜKETTİĞİ BESİNLER: "Hayatımda olmazsa olmaz tek besin; limon. Limonlu her şeyi çok seviyorum. Kalın kabuklu limonları tuzlayıp yemeye bayılırım. Tuzlu ve ekşi tatlar favorim. Limonla birlikte salata, öğünlerimde mutlaka yer alıyor. Sağlık açısından faydalı balık ve ızgara yiyecekleri de çok seviyorum. Çikolatayı çok seviyorum ancak çikolata isteğimi bastıran alternatif bir formül keşfettim ancak bunu bir sır olarak saklıyorum. Makarnasız bir hayat düşünemem ancak hamur işi yiyorsam ona göre diğer öğünlerimde dengeleyici besinler seçiyorum."
DEĞİŞMEYEN FELSEFESİ: "Her şeyden yenmeli ancak abartıya kaçmamak lazım. Kendime yemek konusunda engel koymak istemiyorum. Her şeyden tatmak fakat ölçüyü kaçırmamak daha mantıklı ve sağlıklı. Eğer börek yemek istiyorsam yerim ancak bir-iki çatallık bir ölçü yeterli olur."
KAHVALTI: "Kahvaltıda peynir benim vazgeçilmezim. Genellikle Ezine peynirini tercih ediyorum. Bunun yanında limonla tatlandırabileceğim maydanoz tarzı yeşillikler severim. Kahvaltıda sürekli aynı besinleri tüketmeyi sevmiyorum. Kahvaltıyı çeşitlendiriyorum. İki gün domates ve peynir yiyorsam, iki gün yumurtalı kahvaltı yapıyorum. Bazen içi meyveli, sütlü yulafları tercih ediyorum."
ÖĞLE YEMEĞİ: "Öğlenleri hamur işi yediysem, akşamları salata yemeyi tercih ediyorum."
AKŞAMLARI: "En sevdiğim öğün, akşam üzeri çayın yanında yenilen atıştırmalıklar. Çayın yanında kısır, simit, kaşar ya da kek yemeyi severim. Akşam mümkün olduğunca geç saatlerde yemek yememeye çalışıyorum."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.