Bir kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına, dilediğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin. Tavadaki yağı döküp, aynı tavada zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Malzmeler
Yarım kg. kıyma
Çok az sıvıyağ
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak Üzeri için:
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kekik
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
1 çay bardağı kaşar peyniri
* * *
Fındıklı tarçınlı kurabiye
Margarin, pudraşekeri ve fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp, iyice yedirin. Un, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip, yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip, hafif yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
300 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* * *
Kapalı börek
Haşlanmış
Patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Yufkalardan birini serin, üzerine patatesli harcın üçte birini koyup, yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Üzerine kalan harcın yarısını koyup yayın. Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yapın. Üç parmak kalınlığında dilimlere kesin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 adet yufka
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Yarım su bardağı kaşar peyniri