Ekonomik bir sofra
Misafir ağırlamayı çok abartılı formlara sokan ve misafirine çok önem veren bir mutfak kültürüne sahibiz. Ancak misafirimizin yiyebileceğinden çok miktarda yemek sunduğumuz zaman, aslında hazırladığımız yemeklerin hakkını tam veremiyoruz ve misafirlerimizin çoğu zaman mide fesatı geçirmiş şekilde evimizden ayrılmalarına sebep oluyoruz.
Davet mönüleri temelde birkaç dinamiğe ihtiyaç duyar. Çorba ya da bir başlangıç, ardından ana yemek ve eşlik eden beğendi, pilav ya da garnitür ve en son olarak da tatlı.
Bugün misafirlerim için, süzme yoğurttan bir çorba, ana yemek olarak hünkar beğendi tadında ancak tavuklu olarak hazırlanan bir lazanya ve tatlı olarak da portakal aromalı bir sütlaç hazırladım...
SÜZME YOĞURT ÇORBASI
Yapılışı: Süzme yoğurt ve ekmek içleri bir kaba koyulup karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar yarım saat arayla sürekli karıştırılır. İyice karıştığı anlaşıldığı zaman üzerine kaynatılan et suyu eklenir. Yoğurt kesilmesin diye et suyu birer kepçe olarak yavaş yavaş yoğurtlu harca yedirilir. Çorba kıvamına getirilir. Üzeri için; tereyağı eritilir, fıstıklar kavrulur. En son altını kapatınca kırmızı toz biber eklenerek çorbaya sos olarak dökülür.
PORTAKALLI SÜTLAÇ
Yapılışı: Pirinçleri suyun altına tutup yıkıyoruz. Daha sonra bir su bardağı suda haşlamak için derin bir kabın içine alıp ocağın üzerine koyuyoruz. Hafif diri kalan ve biraz haşlanan pirinçlerin üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Bir süre ara vermeden karıştırıyoruz. Son olarak sütlaç kıvamına geldikten sonra bir adet portakalın kabuğunu rendeleyip sütlacın üzerine ekliyoruz. Güveçlere veya kaselere paylaştırarak servis ediyoruz.
TAVUKLU BEĞENDİLİ LAZANYA
Beğendi için:
Et sote için:
Lazanya için:
Yapılışı: Tavuk eti kendi halinde suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Ardından soğan, sarımsak, salça, domates sırasıyla eklenerek sotelenir. Beğendi için; bir kaşık tereyağı eritilir, un kavrulur, ardından közlenmiş patlıcan eklenir. Hafif kavrulunca yavaş yavaş süt ve Hindistan cevizi eklenir. Fırın kabına lazanyalar haşlanmadan çiğ olarak bir kat dizilir. Üzerine beğendi, onun üzerine et sote ve kaşar peyniri eklenir. Tekrar lazanya şeklinde devam edilerek istediğiniz kadar kat çıkılır. En son katın en üstüne parmesan peyniri ve bayat ekmek kırıntıları serpilir. Hazırlanan tavuklu lazanya 185 derecelik fırında pişirilir.
EN SON HABERLER
- 1 Esra Akkaya evlat sevgisini Etiyopyalı Can ile tatmıştı... Esra Akkaya’nın "Rengini sevdiğim evladım" dediği oğlu Can büyüdü! Son paylaşımına yorum yağdı!
- 2 “Anneler yüreğinde sonsuz sevgi taşıyan mucizelerdir” Ünlü isimlerden duygusal anneler günü paylaşımları!
- 3 Kuruluş Osman’ın Temirboğa’sı Tezhan Tezcan ünlü sanatçının oğlu çıktı! “En fanatik takipçim annem”
- 4 Oyunculuktan önceki mesleği şaşırttı! Pelin Akil “Annem hala o eşyaları saklıyor”
- 5 Alişan'dan kaybettiği kardeşi Selçuk Tektaş'ın doğum gününde yürek burkan paylaşım: Sen gittiğinden beri...
- 6 “Bolivya’da ölümden döndük” Ünlü şarkıcı Buray yurt dışı gezilerindeki zor anlarını anlattı!
- 7 Şarkıcı Doğuş’tan yıllar sonra gelen itiraf! “Küsüp bunalıma girdiğim zamanlar…”
- 8 Afişe kızıp oyunculuğu bıraktı bakın şimdi ne yapıyor? İşte Hababam Sınıfı'nın Bozum Cahit'i Cengiz Nezir'in değişimi!
- 9 10 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Yargı’nın İclal Savcı’sı Defne Kayalar meğer eşiyle aynı dizide yer alıyormuş!
- 10 Genç yaşta anne olmuştu... Gelinim Mutfakta'nın sunucusu Nursel Ergin'in güzeller güzeli kızı Bengü'yü görenler "Annesinin kızı" dedi