Ekonomik sofra
En sevdiğim çorbalardan birini yaptım: Közlenmiş kırmızı biber çorbası. Tadı İspanyollar'ın gaspacio çorbasına benziyor. Tek fark; onlarınki soğuk, bizimki sıcak içiliyor. Bu çorbanın en önemli özelliklerinden biri, içine gizlediğim sürprizi. Dışardan görünmeyen, yalnızca içerken kaşığa gelen bu sürpriz bazen krema ile labne karışımı, bazen süzme yoğurt ile labne karışımı olabilir. Hatta bir keresinde manda kaymağı ile labne karışımını denemiştim, ortaya muazzam bir lezzet çıkmıştı.
Karnıyarık sevmeyen var mıdır? Uygun bütçeli ancak lezzetinden asla taviz vermeyen bir karnıyarık yaptım. Hatta püf noktasında belirttiğim gibi, patlıcanları kızartmaz fırınlarsanız çok daha hafif ve leziz bir sonuç alırsınız. Eminönü'nden deodorant şişesine benzeyen yağ spreyi almıştım ve patlıcanların her tarafını spreyleyip fırınlıyordum, böylece son derece hafif diyete uygun karnıyarıklar oluyordu. Size önerdiğim muhallebiyi de mutlaka denemelisiniz. Buyurun ekonomik soframa, hepiniz davetlisiniz...
TAVUK KIYMASINDAN KARNIYARIK
YAPILIŞI: Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince tavuk kıymasını ilave ediyor, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz, tuz karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız patlıcanların içine tavuklu harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz, üzerini çeri domateslerle süsleyebilirsiniz.
KURU MEYVELİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI
MALZEMELER
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Biberleri közlüyoruz, kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Çorba tenceresinde yağları eritip unu kavuruyoruz. İçine doğanmış közlenmiş biberleri ilave ediyoruz, biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz, arzuya göre acı ilavesi yapabilirsiniz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıyoruz ve kremayı ilave ediyoruz. İki dakika daha kaynatıp blender'dan çekiyoruz. Labne ve süzme yoğurdu karıştırıyoruz. Karışımdan kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne dökerek servis ediyoruz. Çorbayı içerken kaşığa gelen bu enfes lezzetin ne olduğunu soran kimseye söylemiyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Yeşilçam'ın bahtsız kadını...Yaşam öyküsü filmlere konu olacak türden! Henüz 39 yaşındayken kıskançlık cinayetine kurban gitti...
- 2 Bir döneme damga vuran Asuman Krause sosyal medyada gündem oldu! Bu gerçeği duyanlar çok şaşırıyor!
- 3 Doktor annesiyle sezonu açtı! 41 yaşındaki Nesrin Cavadzade turuncu bikinisiyle ateş etti...
- 4 Hayat Bilgisi'nin Barbie Gamze'si İpek Erdem’in abisi Fenerbahçe’nin efsane ismi çıktı! Abi-kardeş sosyal medyanın gündeminde
- 5 7 yıl önce boşandılar! Survivor'dan elenen Nagihan Karadere'nin eski eşi bakın kim çıktı!
- 6 Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in 3 yaşındaki oğlu bakıcısı tarafından darp edildi! Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen soluğu adliyede aldı!
- 7 İbrahim Kutluay ile 13 yıl evli kalmışlardı! Demet Şener 19 yaşındaki kızı İrem’le gezmeye çıktı! Eski eşi hakkında konuştu...
- 8 56 yıl aynı yastığa baş koydular! Usta sanatçı Hülya Koçyiğit'in eşi Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu... İşte tanışma hikayeleri!
- 9 Annesinden rol çalan Su Atacan Miray Daner’e benzetildi! Pınar Altuğ ile kızı Su Atacan’ın ayakkabılarının fiyatı dudak uçuklattı!
- 10 Türk Sineması'nın sert bakışlı delikanlısıydı! Hayati Hamzaoğlu'nun oğlu Kuruluş Osman'ın yıldızı çıktı