El clasıco'nun süper final'den daha çok ilgi görmesi...
Twitter, Facebook, internetteki sözlükler ve bloglar'da sanki El Clasico (İspanya'da Barcelona ile Real Madrid arasındaki maçlara verilen isim) ile ilgili daha çok yorum yapıldığını gözlemledim.
KURTARICI YOK!
Birçok haber sitesinde canlı yayınla skor paylaşıldı ve goller anında yayınlandı.
Bu yıl La Liga'da (İspanyol futbol liginin en üst düzey ligi) şampiyonu El Clasico'nun belirleyecek olması ve evrenin en iyi futbolcularının bu maçta sahaya çıkacak olmasının Türkiye'de bu maça olan ilgiyi artırması doğal ama yerel ligin (Süper Final'in) önüne geçmesi anormal.
Bakın bir Ekşi Sözlük yazarından, Taksim'deki 'Taksim Ekvator' isimli mekanda takip ettiği maç hakkında bir yorum:"Ronaldo golü atınca tüm mekan ayağa kalktı, Madrid'de izliyoruz maçı sandım!"
Haklısınız, Türkiye Twitter'dan ya da Ekşisözlük'ten ibaret değil. Abartıyor da olabilirim ama El Clasico'nun, sıkıcı ve hiçbir iddia teşkil etmeyen Beşiktaş-Trabzonspor maçından rol çalmaya çalışması bile akıllara Brad Pitt'li 'Truva'nın 'Fetih 1453'ten daha çok izlenmesini getiriyor.
Türk futbolu hızla vasatlaşıyor, çok sıkıcı...
Kurtuluş için radikal değişiklikler sıralayabilirim ama kurtarıcının Beşiktaş'ı batıran Yıldırım Demirören olması bile içimdeki umudu söndürmeye yetiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Zerrin Tekindor'dan gururlandıran sözler! Oğlu Hira Tekindor ile çalışma sırrını açıkladı: "Sınırı çiziyor!"
- 2 Yeni yaşını kutlarken gözleri onu aradı! Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur Aydoğan'dan yürek yakan sözler...
- 3 Felaketin ayak sesleri... Altı Üstü İstanbul'un yeni bölümünde nefesler tutulacak!
- 4 Acısı hiç dinmiyor! Tanyeli’nin eşi İlker Sünneli’den yürek burkan paylaşım: "Zaman neleri götürdü..."
- 5 Ünlü oyuncu 16 yıldır o işi yapıyormuş! Rojda Demirer'in kardeşiyle kurduğu markanın fiyatları şoke etti...
- 6 Türkiye’nin ilk ‘Kilink’i yıllar sonra ortaya çıktı! Yeşilçam’ın efsane ismi Oktay Gürsel’in son hali...
- 7 Helin Avşar'dan sürpriz geri dönüş! Yıllardır sesi soluğu çıkmıyordu: Ablası Hülya Avşar da hayran kaldı…
- 8 Türkiye ikinci vatanım
- 9 Ayrılsak da beraberiz
- 10 ‘Allah bir daha yaşatmasın’