Giriş Tarihi: 14.10.2017

‘En iyi balık için kayıklarla dolaşan ajanlarımız var!’

Balık tutkunlarını buluşturan Sur Balık’ın sahibi Mustafa Pilav, mottolarının ‘farklı lezzet ve iyi hizmet’ olduğunu söyledi. Pilav, “Kayıkla dolaşıp en lezzetli ürünleri seçen ajanlarımız var” dedi

İstanbul'un en gözde semtlerinden biri olan Arnavutköy'de bulunan Sur Balık; balık tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Biz de kış sezonu yaklaşırken mekanın lezzetlerini denemek için soluğu orada aldık... Sur Balık'ın sahibi Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pilav ve mekan müdürü Zeki Tasasız ile buluştuk; 'Sur Balık'ın özel lezzetlerini, mottolarını ve hedeflerini konuştuk...
Müşteriler Sur Balık'ı neden tercih etsin?
Sur'un 'Lezzetler farklı, hizmeti iyi olsun ancak hijyenden taviz verilmesin' gibi bir mottosu var. Mutfağımızı mekanın girişine koyduğumuz birçok kamera ile görüp izleyebiliyorsunuz. Başka mekanlarda kaybolmuş balıkçı kültürünü elimizden geldiği kadar ayakta tutmaya özen gösteriyoruz. Bir balıkçının olmazsa olmaz olan ürünlerini kendimiz taze taze yapmaya özen gösteriyoruz. Mesela lakerdayı ve balık yumurtasını kendi üreten nadir yerlerden biriyiz.
Sur Balık'ın özel lezzetleri neler?
Avokadolu karides bizim oluşturduğumuz bir yemek ve bizden başka hiçbir yerde de yok. Tarama, balık yumurtası, çiroz gibi çok özel mezelerimiz var. Tarama ve balık yumurtası için Sarıyer'de çalışan, bu kültürün yetiştirdiği çok özel bir usta getirdik. Türkiye'de ve dünyanın birçok yerindeki en iyi ahtapotu burada yiyebilirsiniz. Mevsimlerine göre neredeyse kayık kayık dolaşarak en taze ve lezzetli ürünleri seçen 'ajanlarımız' diye adlandırdığımız özel bir ekibimiz var. Dil balığını Bodrum'dan, levreği Samsun'dan, kalkanı ise Karaburun'dan taze şekilde alıyoruz. Mesela kalkanımız taze değilse servis etmeyiz. Bir de kalkanın fiyatı borsa gibidir, o gün pahalı ise müşterilerimize önden söyleriz. Tatlılarda da iddialıyız.
BOĞAZ MANZARALI YEMEK BARI
Yeni mekanlar açacak mısınız?
Çok büyük, zincir mekanlar kurmak gibi bir hedefimiz yok, butik kalmak istiyoruz. Altı şubesi olan Türkiye'deki tek balık restoranı zinciriyiz.
Ortalama ne kadar hesap ödeniyor?
Kişi başı balık, birkaç meze, salata ve içkiye, 130-170 lira arası hesap geliyor.
VIP salonlarınız var mı?
Dört büyük oda ve bir tane VIP odamız bulunuyor. Buralarda özel toplantılar, doğum günleri ve maçları seyretmek için rezervasyonlar alıyoruz. Ayrıca Boğaz manzarasını tamamen gören bir yemek barımız var.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.