En lezzetli balık sofranızda
Balık sofrası hazırlamak, diğer sofralara nazaran her zaman çok daha kolay olmuştur. Balık sofrasının hakkını vermek için illa ki fırında balık yapılır, ki hazırlanması en kolay olan ana yemek balıktır. Çoğunlukla her şeyi çiğden dilimler, fırına atarsınız; sonuç her zaman enfes olur. Bu sofranın olmazsa olmazından bir diğeri de roka salatasıdır. İstediğiniz malzemelerle çeşitlendirebileceğiniz bu salatanın yapımı son derece basit olduğu için tarifini burada vermeye gerek görmüyorum. Olmazsa olmazlardan biri de ya ara sıcak ya da meze çeşitleridir.
Ben bugün size misafirlerime sıklıkla yaptığım, gerçekten çok sürpriz bir lezzet olan tereyağında karides tarifi veriyorum.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
YAPILIŞI: Öncelikle iki yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritiyoruz. Karidesleri; tuz, kırmızı toz biber ve karabiber ile beraber pembeleşinceye kadar hafif karıştırarak iki-üç dakika kavuruyoruz. Altını kapatıp karidesleri kenara alıyoruz. Ayrı bir tavada iki yemek kaşığı tereyağını eritip sarımsakları kavuruyoruz. Bir fincan su, tavuk bulyonu ve portakal suyunu tavaya döküyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp biraz suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kenara aldığımız karideslerle karıştırıyoruz.
PÜF NOKTASI
Teflon tava yerine güveç de kullanabilirsiniz. Sofraya getirdiğinizde daha uzun süre sıcaklığını koruyacaktır.
FIRINDA SÜRPRİZ HELVA
YAPILIŞI: Tahin helvayı ve havucu rendeliyoruz. Portakal suyu ile hepsini eziyoruz. Dövülmüş ceviz içini de karıştırıp güvece alıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Tahin helvayı ezerken portakal suyu az gelir de, kıvamı koyu olursa süt ilavesiyle kıvamını daha akışkan hale getirebilirsiniz.
FIRINDA SÜRPRİZ SOMON
YAPILIŞI: Somon filetoları yıkayıp süzüyoruz.
Zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, dereotu, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp somonların üzerine döküyoruz.
Cam fırın kabına alıp üzerlerine halka halka kestiğimiz limonları diziyoruz.
PÜF NOKTASI
Şayet vaktiniz varsa somonları sosladıktan sonra bir saat buzdolabında marine ederseniz, lezzetleri müthiş olur.
EN SON HABERLER
- 1 Boğaz'a sahip çıkacak belediye yok mu? Yeni moda tekerlekli yalı karavanlar...
- 2 Cüretkar pozların kadını Serpil Çakmaklı adeta filmlerini yeniden canlandırıyor! İşte 61'lik güzel Serpil Çakmaklı...
- 3 53 yıl aynı yastığa baş koyduğu güzel eşi Yeşilçam yıldızı çıktı! 81 yaşındaki Şevket Altuğ bakın kiminle evli!
- 4 Kızılcık Şerbeti’nin yakışıklı oyuncusu bakın kimin oğluymuş! İşte Kaan Taşaner'in oyuncu annesi...
- 5 Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu'nun sır gibi sakladığı fotoğrafları ortaya çıktı! Sıla Türkoğlu'nun estetiksiz ve kilolu hali şoke etti!
- 6 Ceyda Düvenci ile büyük bir aşkla evlenmişti... 90'ların yakışıklı jönü Kaan Girgin'e de yıllar acımadı! Son hali üzdü...
- 7 Melis Sezen üniversitenin dans yarışmasına katıldı! Melis Sezen dansıyla adeta şov yaptı!
- 8 Doğal güzel zannedenler üzgün! Kuş Uçuşu'nun Lale Kıran'ı Birce Akalay’ın estetiksiz hali sosyal medyanın diline düştü!
- 9 Yuvalarını kız tarafı yapmış!
- 10 Boğaz’a sahip çıkacak belediye yok mu?