Enfes akşam yemeği sofrası
SOFRADA EKONOMİ YAPIN
Hem fazla masraf etmemek, hem de şahane yemekler hazırlamak için birkaç püf noktası takip etmemiz yeterli olacaktır. Öncelikle kullanacağımız meyve ve sebzeleri meysiminde alıp dondurucumuzda saklayıp ömürlerini uzatabiliriz. Yemekleri sunarken porsiyon büyüklüğünü hesaplayarak da ekonomi yapabiliriz. Mesela pilav yapıyorsunuz diyelim, bir bardak pirinç dört yetişkin için yeterlidir. Eğer iki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir aileniz varsa, büyük ihtimalle yarım bardak size yetecektir.
NARENCİYE AROMASI
Ben yemeklerimde çoğunlukla narenciye kullanıyorum; hem asidik etkisinin çoğu sosun lezzetini ön plana çıkardığına inanıyorum, hem de narenciyenin verdiği tazelik ve hafiflik hissini yemeklerimde seviyorum. Limon ve portakalın en çok yakıştığı yemeklerin başında tavuk geliyor. Kızartmadan önce limon suyu ilave etmek, daha çıtır tavuklara sebep oluyor mesela. Ya da bu yemekte yaptığımız gibi dilim dilim aromasından ve görselliğinden de faydalanabiliriz. Bugünlük benden bu kadar. İstediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden bana ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
AROMATİK TAVUK
YAPILIŞI:
Fırını 200 dereceye getiriyoruz.Ufak bir kasede zeytinyağı, rende sarımsak, şeker, soğan tozu, limon suyu, portakal suyu, tavuk baharatı, paprika, acı pul biber, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Tavuk kalçalarını fırın kabına alıp üzerine hazırladığımız zeytinyağlı sosu döküp karıştırıyoruz. Dilim halinde kesilmiş limon ve soğan halkalarını aralı olarak yerleştiriyoruz. Biberiye, kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir saat üzerini örtmeden pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Ben bu tavuğu hazırlarken meyvesinin rengi daha güzel olduğu için greyfurt kullanıyorum.
ÇİLİ ACILI SPAGETTİ
YAPILIŞI:
Öncelikle yüksek ateşte minik minik doğradığımız biberleri soteliyoruz. Ardından soğan, sarımsağı ve Arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Domatesi rendeleyip ilave ediyoruz, pişiriyoruz. Acı biber sosunuda ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.
ZENCEFİLLİ KUP
YAPILIŞI:
Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp tarçını ilave ediyoruz. Mikser ile 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
PÜF NOKTASI
Köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız kıvamı daha güzel olur. Servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...