Giriş Tarihi: 9.04.2011

Enginar dolması

Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, 1 çay bardağı su ekleyerek, suyu çekinceye kadar pişirin. Pirinç, ince kıyılmış nane, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Enginarları temizleyip limonla ovun. Dört adet enginarı tencereye alıp üzerine pirinçli harçtan koyun. Kalan enginarları üzerlerine kapatın. Limon suyu ve kalan zeytinyağını tencerenin üzerine gezdirin. Kesme şeker ekleyip tuz serpin. Kalan suyu ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
8 adet enginar
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı pirinç
1/2 demet taze nane
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
4 adet kesme şeker
Tuz
Piliç külbastı
Biberleri dilim dilim kesin. Soğanları da piyazlık doğrayın. Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Soğanları yağda kavurun, biberleri ilave edin. Karabiber, kekik ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Bir tencereye tavuk etlerini alın, soğanlı karışımı ve tavuk suyunu ekleyin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet renkli biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
1 su bardağı tavuk suyu
Kekik
Karabiber
Tuz

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.