Giriş Tarihi: 10.01.2012

Etli kuru bamya

Bamyaları ipleri ile birlikte bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin. Beş dakika sote edip et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ipinden sıyırıp tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp yaklaşık 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı kuru bamya
250 gr. kuşbaşı et
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz
***
Hindi salatası
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
MALZEMELER
3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.