Etli nohutlu bakla
Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Baklayı üç santim uzunluğunda doğrayın, 20 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra sarımsaklarla birlikte etin üzerine ekleyin. Karıştırmadan bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu; kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
***
MALZEMELER
Süzme yoğurdu sütle karıştırın, şekeri ekleyip beş dakika kadar karıştırın. Dondurucuya koyup, 30 dakika bekleyip çıkartın ve içine bademleri ekleyip karıştırın. Tekrar dondurucuya koyun. 30 dakika sonra çıkarıp karıştırın. Derin dondurucuda donana kadar bekletip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in 3 yaşındaki oğlu bakıcısı tarafından darp edildi! Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen soluğu adliyede aldı!
- 2 Türk Sineması'nın sert bakışlı delikanlısıydı! Hayati Hamzaoğlu'nun oğlu Kuruluş Osman'ın yıldızı çıktı
- 3 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Tuba Büyüküstün'ün kızlarının babası da çok ünlü!
- 4 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 5 Sosyetik güzel Sima Tarkan ile Mark Başoğlu dillere destan bir törenle nişanlanmıştı! Düğün, nişanı gölgede bırakacak
- 6 Nihal Candan sağlığına kavuştu mu? Nihal Candan Nişantaşı’nda böyle görüntülenince tartışma çıktı!
- 7 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam yıldızı Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 8 Tarihi Atlı Köşk 62 milyon liraya satılık! Yasak aşktan dünyaya gelen Sevilay Sabancı Çınar miras davasını kazanmıştı ama…
- 9 Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit sizin de hemşehriniz olabilir! Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden Burak Özçivit bakın nereli!
- 10 Bahar’ın Seren’i Nil Sude Albayrak sosyal medyaya damga vurdu! İşte Nil Sude Albayrak’ın güzelliğinin kaynağı olan annesi!