Eti, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine arpacık soğanları ve tereyağını koyup çevirin. Küp doğranmış sebzeleri ve kırmızı biberi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Dilimlenmiş kerevizlerin içlerini oyun ve limonlu suda haşlayın. Haşladığınız sudan bir su bardağı alın ve unu içine katıp karıştırın. Bu karışımı etlerin içine boşaltın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış kerevizleri servis tabağına alın ve üzerlerine etli karışımı pay edin.
MALZEMELER
250 gr. dana kuşbaşı
3 adet orta boy kereviz
20 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet patates, havuç ve kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
***
Acılı ekmek
Ekmek hamurlarını margarinin yarısı ile yoğurun, beş dakika dinlendirin. Dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, acı biberi ve kalan margarini karıştırın. Dinlenmiş hamuru iki karış uzunluğunda dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine cevizli harcı yayıp kenarlarını ortaya doğru katlayın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba koyup 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
2 çay bardağı erimiş margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber