Bir kapta eritilmiş margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, yoğurdu, unu ve yumurtayı karıştırın. Yumuşakça bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hafifçe bastırıp, çekilmiş fındığa batırın. Yağlanmış tepsiye dizip, 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Malzemeler
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı çekilmiş fındık
* * *
Patates hamurlu mercimek
Patatesleri haşlayın, çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuzu koyup, yoğurun. Hamurdan bir parmak kalınlığında rulolar yapın, yarım santim kalınlığında kesin. Üzerine hafifçe un serpin. Kaynamış suyun içine atın. Hamurlar yukarı çıktığında kepçeyle sudan çıkarın. Geceden ıslanmış mercimeği süzün. Yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı yağda kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayınca mercimek, sarmısak ve baharatları ilave edip, 15 dakika pişirin. Patatesleri hamurlara ilave edip, beş dakika daha pişirin.
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber Patates hamuru için:
1 adet patates
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
* * *
Şeker börek
Milföy hamurlarını un yardımıyla hafifçe açın ve her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın. Harcı milföylere bölüştürün. Milföyleri katlayıp, şeker paketi gibi kıvırın. Yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Malzemeler
4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı