Evsizler Almanya’da 650 bin, Türkiye’de 70 bin
2017 rakamlarına göre ABD'de 550 bin evsiz sokaklarda yaşıyor.
2017 yılında Fransa'da 550, İngiltere ve Galler'de 600 evsiz insan hayatını kaybetti.
Peki, Türkiye'de durum ne?
Türkiye'de evsizler hakkında fazla araştırma yok ama 1995 yılından beri evsizler için faaliyet gösteren Şefkat Der'in başkanı Hayrettin Bulan, geçtiğimiz yıl İstanbul'da 7 bin civarında evsiz insanın olduğunu açıklamıştı. Türkiye genelinde evsiz sayısının ise 70 bin olduğu tahmin ediliyor. Gelişmiş ülkelere bakıldığında son derece az bir rakam.
Evsiz insanlar, kapitalist Batı sisteminin yaşadığı en büyük sorunlardan biri.
Ekonomi kötü gidiyor diye sürekli eleştirilen Türkiye'de evsiz insan sayısının bu kadar az olması ciddi araştırılması gereken bir konu.
Avrupa'yı tapar gibi seven muhalifler, Türkiye'deki evsiz sayısının Avrupa'ya göre çok çok az olmasını nasıl açıklıyorlar acaba?
Evsiz sayısının düşük olması, sadece Türk insanın yardımsever olmasıyla açıklanamaz. Ülkemizde aile ve akraba bağları son dönemde azalmakla birlikte Batı ülkelerine göre hâlâ güçlü. Türkiye'deki kayıt dışı ekonomi, fakir insanları ayakta tutan bir başka etken. Devletin fakir ve yaşlılara yaptığı sosyal yardımları da unutmamak lazım.
Türkiye sanıldığının aksine güçlü bir ülke.
En azından Almanya gibi 650 bin vatandaşını sokakta yaşamaya mahkum etmiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Minik kızının acısıyla sarsılmıştı! Fatoş Seğmen’den yürek yakan açıklama: Mümkün olsa kalbimi verirdim!
- 2 Güllü’nün oğlu Tuğberk’ten dikkat çeken yeni paylaşım: Birini içeri tıkıp…
- 3 Artık Çeşme’de yaşıyorlar! İşte Tayfun Duygulu ve eşinin Ege manzaralı süper lüks villası
- 4 Soner Olgun’un ölümünde şaşırtan 'ihmal' iddiası: Eski eşi canlı yayında açıkladı! "Çok zaman kaybettik"
- 5 Yıllarca kaslarıyla tanındı… Ünlü oyuncu eridi bitti! Kaç kilo verdiğini duyunca çok şaşıracaksınız!
- 6 90’lı yıllara damga vuran klipte o da vardı! Ata Demirer’in eski hali ortaya çıktı: Şimdiki halinden eser yok...
- 7 Evlat acısıyla sarsıldı! Cindy Crawford'dan 27 yaşında vefat eden oğluna yürek yakan veda mesajı…
- 8 Kadir İnanır’ın 5 milyonluk mirasında tartışma büyüyor! Yeğeni sessizliğini bozdu... “Hayattayken yüzüne söyleselerdi'"
- 9 Yaş farkı engel olmadı! Ahu Yağtu ve Bora Cengiz aşkı doludizgin devam ediyor
- 10 İki yakışıklı jön aynı karede! Çağatay Ulusoy ve Kıvanç Tatlıtuğ yıllar sonra yan yana: Değişimleri gündem oldu...