Fasulyeli tavuk güveci
MALZEMELER
Sarmısaklı kabak
Kabakları çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotuyla servis yapın.
MALZEMELER
Çilekli milföy
Milföyleri oda sıcaklığında bekletip yumuşamalarını sağlayın. Yıkayıp ikiye böldüğünüz çilekleri milföy hamurlarının içlerine koyup üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 ABD’de ölen fenomen Yağmur Taktaş’ın annesi merak edilen gerçekleri tek tek anlattı! “Yarışmayla gelen şöhret hayatımızı kararttı”
- 2 Şarkıcı Zeliha Sunal’a üvey kızından şok suçlama! “Kardeşim doğa kayıp umarım hayattadır”
- 3 Arka Sokaklar'ı bırakıp Giresun'a yerleşmişti! İşte oyuncu Pınar Aydın'ın yeni hayatı ve son hali
- 4 Yargı’nın kara gözlü Mercan’ı Eylül Uğuz’un aslında ablası da ünlü! Meğer o çocuk oyuncu Eylül’ün ablasıymış!
- 5 Esra Akkaya evlat sevgisini Etiyopyalı Can ile tatmıştı... Esra Akkaya’nın "Rengini sevdiğim evladım" dediği oğlu Can büyüdü! Son paylaşımına yorum yağdı!
- 6 Şarkıcı Doğuş’tan yıllar sonra gelen itiraf! “Küsüp bunalıma girdiğim zamanlar…”
- 7 Afişe kızıp oyunculuğu bıraktı bakın şimdi ne yapıyor? İşte Hababam Sınıfı'nın Bozum Cahit'i Cengiz Nezir'in değişimi!
- 8 Eurovision’da işgalcilere sessiz protesto
- 9 ‘Cinnet getirip saçımı kestirdim’‘
- 10 ‘Tüm hitlerimi okusam buradan çıkamayız!’