Giriş Tarihi: 18.09.2020

Fırında ev yapımı tandır

Tandır, lime lime ayrılan etler ile et sevmeyenlerin bile göz bebeği bir et pişirme yöntemidir. Tandır yaparken, tamamen deneme yanılma yöntemi ile bulduğum bir formül var ki, o da kırmızı soğan kabuğu mucizesi. Daha sonra çıkarılmak üzere tandıra eklediğim kırmızı soğan kabuğu; hem kokusunu, hem de nar gibi rengini veriyor tandıra. Bakalım deneyince beğenecek misiniz?
İÇ PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı dolusu pilavlık baldo pirinç
2 su bardağı kadar et suyu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tane orta kuru soğan
1 kahve kaşığı kadar toz tarçın
1 kahve kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı toz karabiber
5-6 adet tane karabiber
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI: İç pilav için; pirincin üzerine bir miktar tuz ve ılık su ekleyerek 25- 30 dakika kadar bekliyoruz. Ardından tuzlu suyu döktükten sonra pirinçleri bol suda yıkayarak, süzülmeye bırakıyoruz. Biraz ılık suda kuş üzümü ve dolmalık fıstıkların kabarmalarını sağlıyoruz. Daha sonra tereyağında soğanları kavuruyoruz. Pirinçlerin ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini ekliyoruz. İki su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip pilavı kısık ateşte pişiriyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz ve pilav henüz suyunu tamamen çekmeden önce pilavın içine ilave ederek pilavı karıştırarak, tencerenin kapağını kapatıyoruz.
KALBURABASTI
MALZEMELER
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 kase fındık
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Zeytinyağı ve yoğurdu çırpıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelecek kadar un ekliyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Avuç içinde açıp ortasına bir çay kaşığı fındık koyuyoruz. Rendenin iri tarafından geçirerek rulo şeklinde sarıyoruz. Fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kalburabastılar fırından çıkınca soğumasını bekliyoruz. Şerbet ılıkken, tatlının üzerine dökerek şerbeti çektiriyoruz.
FIRINDA KUZU TANDIR
MALZEMELER
2 kg. kuzu kol eti
Taze veya kuru kekik
Taze veya kuru biberiye
İki üç yaprak defne yaprağı
Karabiber
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 küçük kereviz
5-6 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Etleri iri halde parçalıyoruz. Üzerine kekik, biberiye, karabiber, defne yaprağı, sarımsak ve zeytinyağı ilave edip bir süre dinlendiriyoruz. Ardından bütün sebzeleri büyük büyük doğrayıp güvecin dibine diziyoruz. Daha sonra bir tavaya çok az zeytinyağı koyup etleri önlü arkalı mühürlüyoruz ve güvece alıyoruz. Tuz serpip üzerine folyo kağıt kapatıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında dört saat pişiriyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.