Milföy hamurlarını iki parmak kalınlığında karelere kesip nişasta serpin. Üzerlerine dövülmüş ceviz ve fıstığı paylaştırıp, üçgen şeklinde katlayıp tepsiye dizin. Tereyağını iyice kızdırıp üzerine dökün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Su ve şekeri iki dakika kaynatın. Baklavayı fırından alıp üzerine ılınmış şerbeti dökün. Tekrar fırına verip beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
15 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
200 gr. Antep fıstığı
200 gr. ceviz Şerbeti için: l 2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
PRENSES TACI
Pirzolaya; zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, kekik ve tuz karışımı sürüp buzdolabında altı saat dinlendirin. İki ucunu birleştirip mutfak ipiyle bağlayın. Uç kısımlarını yanmaması için tek tek alüminyum folyo ile sarıp 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1.5 kg. bütün pirzola
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, kekik
CEVİZLİ MAKARNA
Makarnayı 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Ardından eritilmiş tereyağı ve tuzla karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın. Üzerine ceviz serperek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. lor peyniri
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
Tuz, karabiber