Gastronomi şehri Gaziantep’ten iftara özel lezzetler
Gaziantep denince akıllara ilk olarak dillere destan mutfağı gelir. İşte UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilen Gaziantep’in iftar ve sahur sofralarında aileleri, komşuları, dostları bir araya getiren meşhur lezzetleri...
MEYAN ŞERBETİ
Yazları ve özellikle Ramazan aylarında oldukça fazla tüketilen meyan şerbeti, akşam olmaya yakın evlere dönerken neredeyse her köşe başında bir meyancının elinde sunuma hazırdır. Üstelik iftarda ve sahurda da bol bol içilen bu şerbetinin vücutta su tutucu özelliği de kanıtlandı.
YUVALAMA
Ramazan bayramlarının özel yemeği, coğrafi işaret tescilini sene başında alan yuvalama... Yapımı oldukça zahmetli olan bu yöresel lezzet, Ramazan'da komşuların bir araya gelerek bayram sabahına özel olarak hazırladığı geleneksel bir tat...
İÇLİ KÖFTE
Sofraların en özel yemeklerinden içli köfteyi bir de Gaziantep'te yiyin. Tadına doyum olmaz bu lezzet; hem tok tutuyor, hem sofraları şenlendiriyor.
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
Gaziantep'in meşhur kurulukları ile yapılan zeytinyağlı dolma; iftar sofralarının en özel tatları arasına çoktan girdi. Benzer şekilde kuruluklarla hazırlanan ve sıcak tüketilen bir lezzet olan patlıcan ve domates dolması da iftar sofralarının baş tacı.
SEBZELİ PEYNİR BÖREĞİ
Gastronomi şehri Gaziantep'in etli lezzetlerine göre hafif ama lezzetinden asla eksilmeyen böreklerden biridir sebzeli peynir böreği... Bu özel lezzet; Ramazan ayında ana yemekten önce veya çorba ile tüketilebilir. Lezzetini ise baharın taze tadını taşıyan meşhur Antep peynirinden alır.
ÖZ ÇORBA
Gaziantep mutfağının en sade ancak en kıymetli çorbalarından biri öz çorba... Ramazan sofralarında çok sık rastlanan bu çorba, adını buğdayın özünden alıyor. Tadı ise lezzetli mi lezzetli et suyundan geliyor. İftarda başlangıç olarak içilebilecek harika bir lezzet.
RAMAZAN KAHKESİ
Gaziantep'in Ramazan ayında vazgeçilmezi olan Ramazan kahkesi neredeyse her akşam iftarda ve sahurda yenen, sokaklarını mis gibi kokutan özel bir lezzet... Bu kahkenin en dayanılmaz özelliği; mahlepin kendine özgü aromasından geliyor.
PEYNİRLİ İRMİK HELVASI
Gaziantep'te tatlı deyince akla ilk baklava gelse de peynirli irmik helvası keşfedilmeyi bekleyen gerçek bir lezzet şöleni... Antep'in geleneksel tatlısı haline gelen peynirli irmik helvası sıcak olarak tüketiliyor, Antep fıstığı ve dondurma ile ikram ediliyor. Tatlının lezzeti, Antep peynirinin kısık ateşte eriyerek irmik arasında kaybolmasından geliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 2 İbrahim Tatlıses'in ilk eşi Adalet Sara hacca gitti! Annesini uğurlayan Ahmet Tatlıses'ten duygusal mesaj! 'Bu kadar büyük bir inancın olmasa nasıl geçerdin bu fırtınalardan?'
- 3 Yumoş’tan Bambaşka Bi’ Ferahlık Deneyimi
- 4 61 yaşındaki Serpil Çakmaklı yıllar sonra ortaya çıktı! Serpil Çakmaklı eski eşi Yalçın Dümer ve kızı hakkında şok gerçeği açıkladı! “Bu saatten sonra değişmez…”
- 5 Fenomen Özlem Öz sahte doğum yapıp taşıyıcı anne mi buldu? Gerçeği açıkladı!
- 6 Ekin Türkmen tüm dikkatleri üzerine çekti! ! 'O estetiklerle Nuri Bilge filminde oynayamazsın'
- 7 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'in olaylı gecesi…Gazetecilere saldırdılar! 'Başınıza büyük iş alırsınız'
- 8 49 yaşındaki billur sesli şarkıcı Güllü 70 kilo vermiş iğne ipliğe dönmüştü! “ Güllü bize sırrını ver”
- 9 4 çocuk babası Mahmut Tuncer de estetik yaptırdı! 10 yaş gençleşti son hali olay oldu! "Yaş kaç Mahmut abi..."
- 10 Kemal Sunal’ın minik rol arkadaşı...Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Kapıcılar Kralı'nın İbram'ı Soner Yağız'ın son halini gören inanamadı!