Geleneksel çerezlerimiz

BULGUR KAVURGASI

MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri tavamıza alıyoruz ve bulgur kavrulup, kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dikkatli kavurmak gerekiyor. İçinde çiğ kalmaması için sürekli karıştırmak lazım, çabuk yanabiliyor.
BUĞDAY KAVURGASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Buğdayı ayıklayıp yıkayın ve yapışmaz yüzeyli tavada ya da sacda kısık ateşte, rengi hafif kahverengi olup, mis gibi kavrulmuş kokusunu duyana dek karıştırarak kavurun. Eğer Hint keneviri (çetene) ekleyecekseniz, onu da ayrı kavurun ve kavrulmuş buğdayla karıştırarak servis yapın.
MISIR KAVURGASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Mısırı bir gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dakika iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.
EN SON HABERLER
- 1 İkizlerin son sağlık durumunu açıkladı! Yasemin Şefkatli: O noktada kalıcı olabilir
- 2 Bir dönemin minik yıldızları artık büyüdü! İşte ekranlara damga vuran çocuk oyuncuların son hali!
- 3 Can Borcu'nda aşk zorlu bir sınav!
- 4 Deprem paniği olay olmuştu! Şarkıcı Sefo kedisi için açıklama yaptı! "Siz gerçek misiniz?"
- 5 İmkansızlıklardan zirveye bakın nasıl tırmandı! Milyonları peşinden sürükleyen bu ismi tanıyabilecek misiniz?
- 6 Sustalı Ceylan'da yeni bölüm nefes kesecek! Ölümle burun buruna...
- 7 Depremi fırsata çevirenler! "Birlik olmamız gerekirken siyasetle zehir saçıyorlar!"
- 8 Afra Saraçoğlu’ndan Okan Buruk’la aşk iddialarına yanıt gecikmedi!
- 9 Depreme çekim yaparken yakalanan oyuncu Fulya Zenginer’den açıklama: Deli gömleğine bir adım daha yaklaştım!
- 10 Bu nasıl bilim adamlığıdır?