Son Güncelleme: Cumartesi 03.06.2017
Geleneksel lezzetler eşliğinde iftar mönüsü
Birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı Ramazan, hep beraber yapılan iftar ve sahurlar ile daha da anlam kazanıyor. Siz de, kalabalık sofralara lezzet katacak tarifleri yaparak sevdiklerinizi mulu edin
HAZIRLIK İÇİN ZAMAN VAR
Ramazan; günlerin uzun olduğu yaz aylarına denk geldiği için, iftara gelecek misafirlere ikram edilecek yemekleri hazırlamak için uzun zaman kalıyor. Çalışan hanımlar iş dönüşünde kolay ve pratik tarifler ile, ev hanımları ise iddialı yemeklerle masalarını donatıyor. Neticede, her iki taraf da sofra geleneğini yaşatmış oluyor. Ramazan Bingöl et lokantalarının sahibi Ramazan Bingöl, 'Ramazan Bingöl Mutfağından Tarifler' kitabında, geleneksel Türk lezzetlerine yer veriyor. Kitaptan seçilen aşağıdaki tarifleri yaptığınızda, ortaya çıkan sonuç sizi ve ailenizi mutlu edecek.
KESME ERİŞTE ÇORBASI
Yapılışı: Mercimekleri yıkayıp 20 dakika kaynatın ve süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edin. Haşlanan mercimeği ve suyu ilave edip 10 dakika kaynatın. Erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayınca çorbanız da pişmiş demektir.
Not: Limon ya da yağda eritilmiş nane sosu ile de servis edebilirsiniz.
HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE
İçi için:
Dışı için:
Servis için:
Yapılışı: Öncelikle soğanı yağda kavurun, üzerine kıymayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma da kavrulunca dövülmüş ceviz içini koyup soğumaya bırakın. Dışı için gereken malzemeleri, azar azar su ekleyerek yaklaşık yarım saat yoğurun. Soğuyan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Hazır olan dış hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açın ve ortasına kıymayı yerleştirip dışını güzelce sarın. Hazır olan içli köfteleri içine limon tuzu koyduğunuz bol suda beş dakika haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı dökün.
FISTIK GÜZELİ TATLISI
Şerbeti için:
Yapılışı: Su ve şekeri tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edin. Beş dakika sonra altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı tel tel ayırıp şehriye büyüklüğünde kesin. Tereyağını eritip kadayıfla karıştırın. Tereyağlı kadayıfı bir tepsiye alıp ocağın üzerine koyun ve çevire çevire kavurmaya başlayın. Yaklaşık 30 dakika kadar kısık ateşte kavurup altını kapatın. Üzerine Antep fıstığını ve soğuk şerbeti ekleyin. 10 dakika dinlendirip dilerseniz dondurmayla ya da kaymakla servis edin.
ALİNAZİK KEBABI
Yapılışı: Patlıcanları fırında közleyin. Kuzu etini tereyağında kavurun. Közlenmiş patlıcanları soyun ve bir tahta üzerinde ezin ya da bıçakla kıyın. Sarımsak ve süzme yoğurdu çırpın ve daha sonra közlenmiş patlıcanla karıştırın. Hazır olan alinazik altını servis tabağına yayın. Kavrulan ete tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatıp. yoğurtlu patlıcanın üzerine yerleştirin. Üzerine maydanoz ilave ederek servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman’ın Holofira’sı Ecem Sena Bayır anlattı: O sahnede çok zorlandım!
- 2 Ünlü şarkıcı Kibariye'nin kızı Birgül’ü bakalım şimdi tanıyabilecek misiniz? “Resmen estetik mucizesi”
- 3 Mesut Özil eşi Amine Gülşe'nin doğum gününü romantik sözlerle kutladı! Mesut Özil eşi Amine Gülşe'ye övgüler yağdırdı! “Tüm evrendeki en güzel…”
- 4 İşte Benim Stilim ile ünlenmişti! Ayşegül Melisa Doğan estetikle bambaşka biri oldu! 'Yüz nakli yaptırmış gibi'
- 5 "Abla- kardeş sandım" Kan Çiçekleri'nin Dilan’ı 22 yaşındaki Yağmur Yüksel’in annesini görenler şaştı kaldı!
- 6 Aile Şerefi'nin şımarık zengin çocuğu Oktay şimdi tanınmaz halde! İşte 77 yaşındaki Eriş Akman'ın son hali...
- 7 Üç kişilik heyet evi inceleyecek! Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın Bebek'te ödediği kira gündemdeydi!
- 8 Petek Dinçöz'ün annesi Esra Süay yüz gerdirme ameliyatı olmuştu! Esra Süay Toğuş'un son hali gündem oldu! Bakan dönüp bir daha baktı!
- 9 Reynmen'den Emire Cansu Kurtaran'a evlilik teklifi! Aşkını yere göğe sığdıramıyordu...
- 10 Birçok kişi bilmiyordu! Ebru Gündeş’in kız kardeşi Aslıhan Gündeş Akça'yı görenler “Ebru’nun ikizi mi?” diyor!