Son Güncelleme: Çarşamba 10.01.2018
Glutensiz çay saati için öneriler
ŞEKERSİZ VE LEZZETLİ
Buğdayın genetik yapısının bozulması ile birlikte ortaya çıkan gluten hassasiyeti, yoğun olarak 90'larda diyet ve beslenme tercihleri arasında dikkat edilmeye başlanan önemli konular arasında. Gluten, günlük hayatımızda tahıllar başta olmak üzere sıkça tükettiğimiz birçok besinin içerisinde bulunuyor. Paketli ürünler, hazır donmuş gıdalar, unlu mamuller ve soslar gibi... Bunlardan kaçınmak için yiyecek etiketlerine iyice bakmanızı öneririm. Paketlerin üzerinde 'gluten içerir' veya 'içermez' ibaresini mutlaka göreceksiniz Geçtiğimiz günlerde Este Klinik'te bir davete katılmıştım. Oradaki tatlıları inanılmaz beğendim, sordum soruşturdum 'Kim yaptı?' diye; öğrendim ki TuArt isminde, tamamen glutensiz lezzetler üzerine kurulmuş bir girişime aitmiş. Tuğba Özdemir ve Tuğba Sezgin'in ortaklaşa kurduğu Tuart'ın en beğendiğim lezzetlerini beraber yaptık ve sizler için tariflerini not ettim. Glutensiz ve şekersiz bir ürünün lezzetli olması için, doğal şekerler kullanıyorlar ve meyvelerin şekerlerinden maksimum fayda sağlamaya çalışıyorlar. Diğer yandan; akçaağaç şurubu, bal, hurma gibi doğal tatlandırıcılar da yine kek ve pastalarda kullanılabiliyor. Glutensiz un, tek başına çok lezzetli bir kek yapmaya yeterli olmayabiliyor çünkü.
CEVİZ, FINDIK VE BADEMDEN UN
Lezzet bütünlüğü için ekstra olarak badem unu, fındık unu, ceviz unu kullanılıyor. TuArt, tüm bu unları kendileri yapıyor. Tabi hemen sordum nasıl yapıyorsunuz? diye... Badem, ceviz ya da fındığı iyice yıkadıktan sonra kahve öğütücü ya da değirmen ile çekiyorlarmış. Daha yoğun lezzete sahip badem ya da fındık unu ile yapılan kekler normalden çok daha yoğun ve lezzetli oluyor. Normal bir pastaya göre, küçük bir dilimle kendinizi tok hissediyorsunuz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
DEREOTLU GLUTENSİZ POĞAÇA
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi iyice yoğurup şekil veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam ile süslüyoruz. 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
GLUTENSİZ ŞEKERSİZ BROWNİ
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Brovni için; önce yumurtaları çırpıyoruz, ardından diğer malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine sosu gezdiriyoruz.
PORTAKAL VE KREMALI KIŞ PASTASI
KREMASI İÇİN:
YAPILIŞI: Kek için yumurtaları çırpıp diğer malzemeleri ilave ederek keki 160 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Kremayı çiğ olarak hazırlıyoruz. Lezzetini zevkimize göre ayarlıyoruz. Keki ikiye bölüp kremayı sürüyoruz, diğer parçayı üzerine kapatıp krema ile kaplıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Yargı’nın Tuğçe’si Merve Ateş o sahneyi anlattı: Rüya olmasını istedim, çok ağladım!
- 2 31 yaşındaki Serenay Sarıkaya bu sefer şaşırttı! İşte Serenay Sarıkaya’nın boyu…
- 3 Sibel Can'ın küçük oğlu Emir şimdilerin yakışıklı çapkını! Emir Aksüt ablası Melisa Ural'ın paylaşımına damga vurdu!
- 4 Çağla Şıkel'in eski eşi Emre Altuğ kaslı vücuduyla ağızları açık bıraktı! Şarkıcı Emre Altuğ'un yaşına kimse inanamadı!
- 5 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Meğer aynı dizideymiş...
- 6 Kardeşlerim'de Ömer Süsen’den vazgeçmiyor!
- 7 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam’ın en iddialı kadını Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 8 Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti! Birbirlerini takipten çıktılar...
- 9 Tokatçı'nın Emine'si 65 yaşında 20'lik genç kızlara taş çıkarıyor! Yeşilçam güzeli Nazan Saatçi fit hali ile "Maşallah" dedirtti!
- 10 16 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor! El ele, göz göze...