Gökten üç elma düştü
Bir varmış bir yokmuş, memleketin birinde iyiler iyisi bir padişah varmış. Çok istese de çocuğu olmuyormuş. Bir gün akıllı bir pir-i fani çıkmış ve padişaha, "Öyle bir bahçe yaptırın ki, içinde güller, çiçekler, havuzlar olsun" demiş. Padişah yaptırmış tabii. Ama müjdeli haber gelmemiş.
Bu duruma çok üzülen padişah, bahçeden her geçişinde kederleniyormuş. Padişahın eşi bir gün yine bahçede gezerken elma ağacı dile gelmiş, "Benim filizlerimden al dik. Birgün sana elma verir. Yarısını sen ye, yarısını da padişaha yedir" demiş. Filiz dikilmiş hemen, ardından ağaç olmuş. Yedi yıl sonra bir elma vermiş. Hemen yarısını kendi, diğer yarısını da padişaha yedirmiş. Nur topu gibi bir çocukları olmuş. Gökten üç elma düşmüş, kimin ne muradı varsa onun başına...
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
YAPILIŞI: İlk olarak elmaları soyup rendeliyoruz. Üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tarçını ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Muhallebisi için; margarin ve vanilya hariç bütün malzemeleri koyup karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Bisküvileri istenilen büyüklükte parçalıyoruz. Kuplara elmalı harç, bisküvi ve muhallebi olacak şekilde pay ediyoruz. Soğuyunca süsleyip servis ediyoruz.
MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN:
ELMALI TARÇINLI CEVİZLİ KEK
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ, süt ve vanilya ilave edip tekrar çırpıyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpıyoruz. Soyulup rendelenmiş elmaları ilave edip tarçın ve ceviz de ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
ELMALI STRUDEL
MALZEMELER
HAMUR IÇIN:
HARÇ İÇIN:
ÜZERI İÇİN:
YAPILIŞI: Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz. Yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan küp küp doğruyoruz. Galeta ununa buluyoruz. Tavaya esmer şeker ve tereyağını alıyoruz. Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteliyoruz ve ocaktan alıyoruz. Dinlenen hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp oklavayla ince bir hamur açıyoruz. Hazırladığımız elmalı harcı hamur ucuna enine yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Fırın tepsisini ya da kabınızı yağlıyoruz. Strudeli tepsiye yerleştiriyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Bahar'ın Timur'u ters köşe yaptı! Bahar'ın Timur'u Mehmet Yılmaz Ak 'Yok artık' dedirtti!
- 2 Serenay Sarıkaya'nın eski sevgilileriyle pişti olduğu gecede kimler geldi kimler geçti...
- 3 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 4 33 yaşındaki Melisa Aslı Pamuk sosyal medyada ilgi odağı oldu! Annesi güzelliğiyle kızını solladı! “Abla kardeş gibi”
- 5 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 6 Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i Doğukan Güngör yeni aşkıyla yakalandı! Sevgilisi bakın kim çıktı
- 7 Bahar dizisinin yıldızı Demet Evgar'ın hiç bilinmeyen çocukluk fotoğrafı ortaya çıktı! "Elimdeki bebeğimi Mavi de çok seviyor"
- 8 7 yıllık evlilik sessiz sedasız bitmişti… Selen Soyder yeni aşkını ilan etti!
- 9 Neşeli Günler'in Tuncay'ı şimdi tanınmaz halde! Güzel gözleriyle hafızalara kazınmıştı! Necati Aslan'ın son hali...
- 10 15 yıl çocuk özlemi çekmişlerdi! Eda Özülkü ile Metin Özülkü'nün ikizleri kocaman oldu! “Biri annesine benziyor diğeri babasına”