Harika bir sofra hazırlamak kolay
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, şık davetleriniz için özenli bir mönü hazırladım: Fırın poşetinde yapılan soslu bir hindi, Türk pirinci ile hazırlayacağınız mantarlı bir pirinç risotto ve hazır baklava yufkasından fıstıklı bir baklava. Üstelik hepsinin hazırlanması yarım ya da bir saatinizi alacak. Hindi eti, yılbaşı harici zamanlarda çok tercih etmediğimiz, hepimizin çok sevmediği türden kuru bir et türü, ancak kalabalık davetler için oldukça ekonomik. Size tarifini verdiğim usulle pişireceğiniz soslu hindi, yumuşak ve ıslak kıvamda olacağından, hindiye yeni bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. Hindi sevmeyenler için aynı usul ve sos, elbette tavuk için de kullanılabilir.
KAŞAR PEYNİRLİ
Risotto demişken; Risottonun olmazsa olmaz detaylarından birisi nişastası sebebiyle Arborio pirincidir. Arborio pirinci, ülkemizde yüksek fiyatlı olduğundan ben bizim pilavlık pirinç ile denedim. Sonuç gerçekten inanılmaz oldu. Parmesan peynirini bile tarifime eklemedim, biz Türkler'in mutfaklarında kullanmaya alışık oldukları eski kaşar peyniri ile benzer tadı yakalamaya çalıştım. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
MANTARLI RİSOTTO
YAPILIŞI: Geniş bir tavada tereyağını eritiyoruz. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavuruyoruz. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika kavuruyoruz. İnce doğranmış mantarları ekleyip karıştırıyoruz. Hindi suyundan kepçe ile yavaş yavaş ilave edip pirince çektiriyoruz. Pirinç yumuşayınca ocaktan alıyoruz. Servis tabağına alıp rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiştirip servis yapıyoruz. Kızarmış biberiye ile süslüyoruz.
PEKMEZLİ HİNDİ
YAPILIŞI: Bir kasenin içinde portakal suyu, pekmez, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Bir fırın torbasının içine hindi göğüslerini de atıp hepsini harmanlıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Servis ederken göğüsleri dilimleyip sosu bir tavada çektirip üzerine döküyoruz.
PÜF NOKTASI
İsterseniz fırın torbasının içine patates, arpacık soğan, havuç da ilave edebilirsiniz. Fazla kalan sosu, pirinç risottosunda kullanıyoruz.
FISTIKLI RULO BAKLAVA
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Baklava yufkalarını tereyağı ve sıvı yağ ile yağlayıp Antep fıstığı içini serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıp dört parmak genişliğinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti önceden hazırlayıp sıcak baklavanın üzerine döküyoruz. Baklavaları tabaklara dik bir şekilde dizip servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 2 15 yıl çocuk özlemi çekmişlerdi! Eda Özülkü ile Metin Özülkü'nün ikizleri kocaman oldu! “Biri annesine benziyor diğeri babasına”
- 3 Baba – kız alışveriş turunda! Coşkun Sabah'ın kızı Roza Sabah ilgi odağı oldu! Güzelliğiyle dikkat çekti!
- 4 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 5 Yeşilçam’ın unutulmaz karakteri Keloğlan’ın yıldızı Rüştü Asyalı ne yapıyor? Rüştü Asyalı bakın şimdi ne halde!
- 6 “Ufak tefek dokunuşlar var” diyen Gökçe Bahadır’ın estetiksiz hali hayal kırıklığı yarattı! Gökçe de tam bir estetik harikası çıktı!
- 7 Bahar dizisinin Umay’ı Alisa Sezen Sever meğer… Alisa Sezen Sever hakkındaki bu gerçek herkesi şoke etti!
- 8 Ben Bu Cihana Sığmazam'da Cezayir seçim yapmak zorunda!
- 9 Yüzük döndü yüzler güldü! Jennifer Lopez ile Ben Affleck çiftinin evlilikleri çıkmaza girmişti ama…
- 10 Hayatının dönüm noktası evliliğiymiş