Son Güncelleme: Pazartesi 10.02.2020
Havuçlu lezzetler
Herkese merhaba. Bugün İdilika'nın Mutfağı havuç renginde. Havuçla pek alışıla gelmiş olmayan sıradışı reçeteler üretmek için mutfağa girdim. Kış mevsiminde tezgahlarda karşımıza çıkan havuç, mutfağımızda en fazla tüketilen besinlerin başında geliyor diyebiliriz. Salatalarda ve yemeklerde sıklıkla yerini alır. Tüketimi de, işlemesi de kolay besin kaynakları arasındadır.
'Havuçtan neler üretebilirim?' diye düşünürken bir anda zihnimde havuçları şeritler haline getirmek geldi. Kremalı mantarlı, bolonez soslu ya da benim yaptığım gibi domates soslu düşünülebilir. Hatta fırında kurutulup poşetlerin içinde porsiyonlanıp dondurulabilir. Bizim mutfakta çok beğenildi, bakalım sizinkiler ne diyecek? Canınız nasıl istiyorsa artık fikir benden, yaratıcılık sizden...
Bugünlük benden bu kadar. Deneyimlerinizi idilikanınmutfağı@sabah.com.tr adresinden benimle paylaşabilirsiniz.
Mutlu, renkli, eğlenceli sofralarda buluşabilmemiz dileği ile..
HAVUÇLU ÇÖKERTME
MALZEMELER
Domates sos için:
YAPILIŞI: Havuçları temizleyip boylamasına ince şeritler halinde kesiyoruz. Sonra o şeritleri spagetti görüntüsü verecek şekilde inceltiyoruz. Kaynar tuzlu suya havuç spagettileri atıyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanan havuçları çıkartıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Sos için domates ve sarımsakları rendeleyip tüm malzemeyi pişiriyoruz. Havuç spagettilerin üzerine sosu döküyor, üstünü rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ile süslüyoruz.
HAVUÇ MÜCVERİ
MALZEMELER
BULAMAK İÇİN
KIZARTMAK İÇİN
YAPILIŞI: Havuçları rendeliyoruz ve zeytinyağında soteleyerek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz havuçların üzerine yumurta, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp ekledikten sonra karıştırıyoruz. Biraz galeta unu ilavesi ile köfte formuna getiriyoruz, avcumuzda şekil veriyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
HAVUÇLU EZME
MALZEMELER
HAVUÇLU EZME İÇİN:
MAŞ FASULYELİ EZME İÇİN
YAPILIŞI: Havuç ezme için, havuçları rendeleyip zeytinyağında sote ediyoruz. Diğer malzemeler ile karıştırıp yoğurtlu bir ezme yapıyoruz. Haşlanmış maş fasulyelerini rondoda çekiyoruz, içine yoğurdu, sarımsağı ve zeytinyağını ekleyip hafif diri kalacak şekilde çekiyoruz. Servis tabağına ezmeleri kat kat diziyoruz ve hem aralarına, hem de etrafına ince doğranmış lahana turşusu serpiştiriyoruz.
PÜF NOKTASI
İyi bir havuç ezme için, bir teflon tavada kısık ateşte cevizleri kavuruyoruz ve yağının çıkmasını sağlıyoruz. Çıkan ceviz yağını ezmeye ilave ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Sebebi tamamen duygusal! Sosyetenin ünlü çifti Can- Ahu Has çifti ev sahibi ile mahkemelik olmuştu...
- 2 Selda Bağcan GÜNAYDIN'A konuştu! ‘Popçular milyonlar kazanırken ben hâlâ yüzbinler alıyorum’
- 3 Babası meğer Fenerbahçe'nin yıldız ismiymiş! İsmail Hacıoğlu'nun babası kendisinden ünlüymüş...
- 4 Zeliha Sunal’a ilginç tepki ‘Önce kendi çocuğuna sahip çık’
- 5 Ebru Gündeş'in büyük aşkıydı! Berke Hürcan'ın son haline bakın! "Zaman durmuş gibi"
- 6 Ateş Kuşları final bölümüyle ekrana geliyor
- 7 Çarkıfelek'in efsane sunucusu 32 yaşında şöhretin zirvesinde sırra kadem basmıştı! İşte 66 yaşındaki Tarık Tarcan'ın son hali...
- 8 Ünlü oyuncu Hazal Kaya’dan imaj değişikliği! İşte Hazal Kaya’nın son hali!
- 9 Justin Bieber’ın gözyaşlarının nedeni belli oldu! Justin Bieber’ın eşi Hailey Bieber hamile!
- 10 Siz Songül Karlı'yı bir de makyajsız görün! Estetikli güzel Songül Karlı'nın sıfır makyaj hali sosyal medyanın diline düştü!