Havuçlu tarifler
HAVUCUN FAYDALARI
Havucun A vitamini yönünden zengin olduğu herkesce bilinir. Beta karoten denince akla ilk gelen sebzelerden birisi havuçtur. İçeriğindeki vitaminler ve yararlı maddeler sayesinde havuç, çok sayıda hastalık için mucizevi bir sebzedir. Havucun cilt ve göz sağlığına olumlu etki yaptığı da bilinmektedir. Havuçtan maksimum fayda sağlamak için en sağlıklısı çiğ olarak doğrudan ya da salataların içinde tüketmektir. Pişmiş olan havucun şeker oranında yükselme olduğu görülür. Aynı şekilde suyunun sıkılması halinde de fruktoz açığa çıkmaktadır. Havuç, çiğ olarak yenemiyorsa bir diğer öncelik turşu olarak tüketmek olmalıdır. Kızartma, kavurma gibi yöntemlerle pişirilmiş havucun besin değeri kaybolmaktadır. Ancak toprak içerisinde yetişen bir bitki olduğu için, yemeden önce iyice yıkanmasına özen gösterilmelidir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfağı@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
HAVUÇLU KURABİYE
İç harcı için:
Şerbeti için:
Bulamak için:
Yapılışı: Toz şekeri ve suyu karıştırıp kaynatıyoruz. Hazırladığımız şerbet soğurken iç harcı hazırlıyoruz. Bunun için rendelenmiş havucu ve şekeri tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Fındık ve tarçını ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra, soğuması için kenara alıyoruz. Hamur için; un hariç tüm hamur malzemelerini kaba alıp un ilave ederek yoğuruyoruz. Küçük parçalar koparıp elimizle açıyoruz. İç harcını koyup kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Tüm hamur ve iç harcı bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine atıp Hindistan cevizine buluyoruz.
HAVUÇLU PASTA
Üzeri için:
Yapılışı: Havuçları soyuyoruz ve limonun kabuklarını rendeliyoruz. Havuçları irice doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. Beş su bardağı su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayıp eziyoruz. Nişastayı bir kaseye alıyoruz, üzerine bir su bardağı su ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpıyoruz ve püreye ilave ediyoruz. Tencereye; şekeri, limon kabuklarını ve suyunu da koyuyoruz. Vanilin ve tarçını ekleyerek püreyi karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Dikdörtgen ya da kare borcamı hafifçe ıslatıyoruz. Bir kat bisküviyi kabımızın tabanına komple diziyoruz. Üzerine havuç muhallebisini döküyoruz. Ardından tekrar bisküvi dizerek kat kat pasta haline getiriyoruz.
HAVUÇ REÇELİ
Yapılışı: Havuçları rendeliyoruz. Üzerine şekeri, suyu, portakal suyunu, portakal kabuğunun rendesini ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte bir saat kadar havuçlar yumuşayıp özleşene kadar pişiriyoruz. Bu sırada karanfil ve çubuk tarçın ilave ediyoruz. Kıvamı olduğunda reçelimize limon suyunu ekliyoruz ve bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 21 yıl önceki görüntüleri ortaya çıkan Hadise gözyaşlarını tutamadı...'Yarışmacı olarak yarıştığım kanalda şimdi jürilik yapıyorum'
- 2 82 yaşındaki Şener Şen’in meğer kız kardeşi de ünlüymüş! Şener Şen'in kız kardeşine bir çok diziden aşinayız...
- 3 Bahar'ın Dora'sı olarak ekranlara dönen Yasemin Kay Allen usta oyuncunun kızı çıktı! Annesi Yeşilçam'ın en güzel sarışını...
- 4 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma sebebi ortaya çıktı! Ayrılığın perde arkası şoke etti! 'Birçok kadınla..."
- 5 Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden Burak Özçivit hemşehriniz olabilir! Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit bakın nereliymiş...
- 6 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var
- 7 Bahar'ın Evren'i Buğra Gülsoy’un maviş oğlu annesinin kopyası! Buğra Gülsoy'un oğlu Cem'i gören hayran kaldı!
- 8 Yakışıklı oyuncu mankenler kraliçesinin oğlu çıktı! Babası da ünlü futbolcu... İşte Bahar Erdeniz'in oyuncu oğlu!
- 9 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Uyuşturucu sipariş verip polislerin yanında torbacıya çıkışmıştı...
- 10 Sanat camiasından usta sanatçı Ayten Gökçer'e hüzünlü veda! "Ah Ayten ablam üç gün önce rüyamdaydın"