Giriş Tarihi: 9.6.2018

Her keseye uygun tarifler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, uygun bütçeli iftar sofrası hazırlamanın inceliklerine devam ediyoruz. Bugün çok severek yaptığım pratik bir limonlu tavuk hazırladım, yanında ise bol acılı bir spagetti. Yemek faturalarınızdan tasarruf ederken, ailenize ucuz ama lezzetli yemekler hazırlamanıza yardımcı olacak birçok yol var aslında. Uygun bütçeli sofralar hazırlamak; öncelikle artan yemeklerden faydalanmak, öğünleri planlamak ve akıllı alışveriş yapmaktan geçiyor. Hem fazla masraf etmemek, hem de şahane yemekler hazırlamak için birkaç püf noktasını takip etmemiz yeterli olacaktır. Öncelikle kullanacağımız meyve ve sebzeleri meysiminde alıp dondurucumuzda saklayıp ömürlerini uzatabiliriz. Yemekleri sunarken porsiyon büyüklüğünü hesaplayarak da ekonomi yapabiliriz. Mesela pilav yapıyorsunuz diyelim, bir bardak pirinç dört yetişkin için yeterlidir. Eğer iki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir aileniz varsa, büyük ihtimalle yarım bardak size yetecektir. Artan yemekleri dikkatli bir şekilde kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Öyle ki; en temel gıdalar bile çorbalarda, tencere yemeklerinde veya soslarda yaratıcı bir şekilde yeniden değerlendirilebiliyor. Daha önceki yazılarımda birçok kez artan yemekleri değerlendirme örnekleri sunmuştum sizlere. Bugünlük benden bu kadar. İstediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
LİMONLU TAVUK
10 adet kemikli tavuk kalça
4 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 adet dilimlenmiş limon
1 adet limonun suyu
1 adet portakalın suyu
1 adet kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı paprika
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1/4 tatlı kaşığı acı
Pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI: Fırını 200 dereceye getiriyoruz. Ufak bir kasede zeytinyağını, rende sarımsağı, şekeri, soğan tozunu, limon ve portakal suyunu, tavuk baharatını, paprikayı, acı pul biberi, tuzu ve karabiberi karıştırıyoruz. Tavuk kalçalarını fırın kabına alıp üzerine hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz. Üzerine limon ve soğan halkalarını yerleştiriyoruz. Biberiye, kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir saat üzerini örtmeden pişiriyoruz.
TARÇINLI KUP
3.5 su bardağı süt
1 türk kahve fincanı un
2 türk kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı toz tarçın
YAPILIŞI: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz, ocaktan alıp tarçını ilave ediyoruz. Mikser ile 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
MANTARLI ACILI SPAGETTİ
1 paket spagetti
250 gr. kültür mantarı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 avuç kuru Arnavut biberi
YAPILIŞI: Yüksek ateşte minik minik doğradığımız mantarları soteliyoruz. Soğan, sarımsak ve Arnavut biberlerini doğrayıp soteliyoruz. Domatesi rendeleyip ilave ediyoruz. Acı biber sosunu da ekleyip pişiriyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.