Giriş Tarihi: 13.12.2012

Hurmalı tel kadayıf

MALZEMELER
1/2 kg. tel kadayıf
3 çorba tereyağı
10 adet hurma Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip bir dakika sonra ocaktan alın. Hurmaları iri iri doğrayın. Kadayıfı avucunuzda ufalayın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir-iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. 200 derece fırında pişirip üzerine soğuk şerbeti dökün.
***

ETLİ MANTI ÇORBASI

MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
1 su bardağı mantı
3 çorba kaşığı kuşbaşı et
Etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakın. Etlerin suyu kaynamaya başlayınca, tuz ile mantıyı ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kapta çırpıp çorbanın suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.