İETT otobüslerinde film gösterimi
Sosyal medyadaki ilk tepki ise şöyle: "Sabah 130 A'da (otobüs) denk geldiğim olaydır. Bir grup Tuzlalı ve ben oturup 07.40'ta film izledik ama belediyenin bu uygulamasına halk, 'Sesini açın şunun' diye tepki verdi.
Twitter'dan bu durum için teşekkür etmemle, İETT'den bunun şikayet olarak algılanması da bir oldu."
KÜLTÜR DEVRİMİ
Yolcuların şoförden sesini açmasını istedikleri film ise Charlie Chaplin'in bir sessiz filmiymiş iyi mi! Yolcuların tepkisi fıkra gibi ama güzel bir uygulama, ben de İETT'yi kutlarım. Toplu taşımalarda Chaplin gibi insanlığa önemli mesajlar veren bir efsanenin filmlerini yayınlamak kültürel bir devrime yol açabilir.
Metrobüs duraklarındaki kalabalık hep eleştiri konusu olsa da İETT, aslında son dönemde övgüyü hak edecek birçok yeniliğe imza atıyor. Ülkemizin kültür, sanat ve siyaset hayatında iz bırakan önemli isimler adına vefa durakları tasarlanması, yolcuların kartlarını okuttuklarında doğum gününün sesli mesajla kutlanması vs. İETT'nin yolcularına hoş sürprizler yaşatması da güzel.
Elbette vefa duraklarında siyasi denge sağlanırsa daha da iyi olur!
Bu arada İET , güneş enerjisi kullanmaya da başlamış.
Bir otobüsün tavanına güneş panelleri konulmuş ve otobüste akü tasarrufu sağlanmış.
Bu çevreci uygulama şimdilik bir otobüste deneniyor, umarım sayı artar. İyi şeyler de oluyor toplu taşımacılıkta. Hep eleştirmek yerine arada bu güzellikleri de görmek lazım!
EN SON HABERLER
- 1 Yeşilçam'ın unutulmaz karakterlerindendi! Gülen Gözler'in Hasret'ini bir de şimdi görün...
- 2 1971 mankenler kraliçesiydi! Yeşilçam'ın esmer güzeli Bahar Erdeniz'in son haline bakın...
- 3 Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru 5 Kasım'da atv'de!
- 4 Hailey Bieber'ın sır gibi sakladığı hastalığı ortaya çıktı!
- 5 Çiçeği burnunda anneden yeni paylaşım! Melike Şahin ve oğlu Ali Robin’in iç ısıtan kareleri...
- 6 Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer'in cerrahlığı bırakma sebebi meğer çok başkaymış: "En ufak bir hata..."
- 7 Somer Sivrioğlu’ndan şok eden sessizlik! İhanet ve tehdit iddiaları karşısında bakın ne yaptı...
- 8 Kutusu beklediği şansı getirmedi! Var Mısın Yok Musun'da Ebru Laura'nın büyük finali herkesi şaşırttı...
- 9 Aydan Şener'den yürek burkan paylaşım! Can dostunu kaybetti: "Çok özleyeceğim..."
- 10 Acılı baba GÜNAYDIN'a konuştu: "Aleyna'nın güç gösterisi oğlumuzun ölümüne neden oldu."